fbpx

Γιατί αυτός ο φωτογράφος αποθήκευε για 4 χρόνια τα σκουπίδια του;


1207255 g021

Ο Antoine Repessé συγκέντρωνε υπομονετικά πλαστικά μπουκάλια, ρολά χαρτιού υγείας και εφημερίδες για να υλοποιήσει το φιλόδοξο πρότζεκτ του 

Tο 2011 ο φωτογράφος Antoine Repessé αποφάσισε να μην ξαναπετάξει τα σκουπίδια του στην ανακύκλωση για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετέτρεψε όλα αυτά τα σκουπίδια σε ένα πολύ πρωτότυπο φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «#365 Unpacked», που στόχο έχει να μας κάνει να επανεξετάσουμε όλοι εκ νέου τον ρόλο μας ως καταναλωτές.    Κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετούς περιόδου, ο καλλιτέχνης κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 70 κυβικά μέτρα πλαστικού, ανάμεσα τους 1.600 μπουκάλια γάλακτος, 4.800 ρολά χαρτιού υγείας και περίπου 800 κιλά εφημερίδων. Στη συνέχεια τα διαχώρισε σε επιμέρους κατηγορίες για να αναδείξει καλύτερα τον σκοπό του. «Ήθελα να δώσω μια αισθητική διάσταση στη δουλειά μου. Η επιλογή τους διαχωρισμού των σκουπιδιών δίνει μια πιο γλαφυρή εντύπωση. Προσπάθησα να δημιουργήσω μια τέλεια εικόνα που υπονοεί ωστόσο κάτι πολύ ανησυχητικό», εξηγεί ο φωτογράφος.   Ο Antoine Repessé υποστηρίζει πως εκεί που χωλαίνουν οι μεγάλες εκστρατείες ευαισθητοποίησης σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων ή την κλιματική αλλαγή είναι πως δεν κάνουν πρακτικά ορατό το πρόβλημα. «Πολύ συχνά ακούμε για την ποσότητα απορριμάτων που παράγουμε, αλλά νομίζω πως ο αντίκτυπος μιας εικόνας μπορεί να είναι πολύ πιο δυνατός από έναν τόνο λέξεων. Ελπίζω το πρότζεκτ μου να πυροδοτήσει την αλλαγή», εξηγεί ο ίδιος.

 

1207256 g03 11

 

1207257 g04 11

 

1207259 g061

 

1207260 g071

 

Πηγή: www.lifo.gr

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τα ευχάριστα. Μια παγίδα με φωτογραφική μηχανή «έπιασε» μια αγέλη με γορίλες στα βουνά Mbe της Νιγηρίας. Το συγκεκριμένο είδος Gorilla gorilla diehli είναι από τα είδη προς εξαφάνιση και η φωτογραφία της αγέλης με τα πολλά μικρά, μόνο χαρούμενους έκανε τους επιστήμονες και όχι μόνο. (WCS Nigeria via AP)

Ήξερες ότι...

Οι χήνες συχνά ζευγαρώνουν μία φορά και για μια ζωή και μπορούν να πεθάνουν, κυριολεκτικά, από τη στεναχώρια τους όταν πεθάνει το ταίρι τους.

Σήμερα


Παρασκευή
10
Ιουλίου
2020

Γιορτάζουν : Αμαλία

48 π.Χ.
Στη μάχη του Δυρραχίου, ο Ιούλιος Καίσαρας αποφεύγει την καταστροφή του στρατεύματός του από τον Πομπήιο.
1913
Μετά τη ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού (Ι Μεραρχία) καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας μέσα στο βουλγαρικό έδαφος (Β Βαλκανικός Πόλεμος).
1920
Οι ελληνικές δυνάμεις (Μεραρχία Σμύρνης) με ραγδαία προέλαση στην Ανατολική Θράκη φτάνουν στην Αρκαδιούπολη.
1921
Ξεκινούν τα γεγονότα της Ματωμένης Κυριακής του Μπέλφαστ, όπου σε διάστημα 4 ημερών 22 άτομα σκοτώθηκαν (τα 16 από αυτά κατά την πρώτη ημέρα των επισοδείων), 70 τραυματίστηκαν και 200 σπίτια κατατράφηκαν στην πόλη της Βορείου Ιρλανδίας, μετά από συγκρούσεις μεταξύ καθολικών και προτεσταντών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy