fbpx

Αυτούσια η πλήρης γραπτή τοποθέτηση του Άντρου Κυπριανού για το διαζύγιο με Μάικ Σπανό


antrosmike

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τον τερματισμό των συζητήσεων με τον Μιχάλη Σπανό για τις Προεδρικές του 2018:

 

"Οι επόμενες Προεδρικές Εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προσδοκιών του λαού μας. Ξέρουμε ότι αναμένει από εμάς πολιτική πρόταση που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για λύση του Κυπριακού, θα δώσει διέξοδο από τα κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για προοδευτική μεταρρύθμιση της κοινωνίας και αποφασιστική αντιμετώπιση των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς. Πρόταση που θα συσπειρώνει γύρω της ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και θα μπορούσε να καταστεί νικηφόρα.

Μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ένα μεγάλο κομμάτι και πέραν του χώρου του ΑΚΕΛ, περιμένει με αγωνία την απόφαση του Κόμματος μας γιατί καμία από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες δεν εκφράζει τις προσδοκίες του. Δεν μπορεί να απαντήσει στην αγωνία και στην ανάγκη η Κύπρος να γυρίσει σελίδα. Θέλει να απαλλαγεί από μια διακυβέρνηση που ανέλαβε χίλιες δεσμεύσεις προεκλογικά και τις ακύρωσε μετεκλογικά. Να απαλλαγεί από μια διακυβέρνηση που παίζει προεκλογικά παιχνίδια με τη λύση του κυπριακού και προωθεί πολιτικές για τους λίγους και όχι για τους πολλούς.

Έχοντας συναίσθηση αυτού του βάρους αναλάβαμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια την πρωτοβουλία για διάλογο με προσωπικότητες και ομάδες πολιτών έτσι ώστε να ακούσουμε και να συνθέσουμε μαζί τους προγραμματικές συμφωνίες και πολιτικές συγκλίσεις που θα εξυπηρετούσαν τους πιο πάνω στόχους.

Η προσπάθεια ήταν να στηρίξουμε έντιμη και ικανή ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα πιο πάνω και να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αναπτύξαμε διάλογο με τον Μιχάλη Σπανό.  Ένα έντιμο και ικανό άνθρωπο με τον οποίο κατ΄αρχήν συμφωνήσαμε στο Κυπριακό και σε βασικά κοινωνικο-οικονομικά θέματα. Επεκτείνοντας τη συζήτηση και επιχειρώντας να ολοκληρώσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας μας φάνηκε ότι υπήρχαν ζητήματα στα οποία οι προσεγγίσεις μας ήταν τέτοιες που δεν μας επέτρεψαν να καταλήξουμε στο αμοιβαία επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με εντιμότητα και ειλικρίνεια, όπως αρχίσαμε το διάλογο αποφασίσαμε από κοινού να τον τερματίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιχάλη Σπανό για το ήθος, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια με την οποία συζήτησε μαζί μας όλο αυτό το διάστημα. Οι δρόμοι μας δεν χωρίζουν. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σχέση θα συνεχιστεί σε στέρεες βάσεις. 

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασιών με όλους όσοι έχουν διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα για να πάει η Κύπρος μπροστά. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό διάλογο μέσα στο Κόμμα και μέσα στην κοινωνία συζητώντας με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Επαναβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το ΑΚΕΛ είναι Κόμμα πλέρια δημοκρατικό, το οποίο συζητά, κάνοντας κοινωνούς στις συζητηςεις και στις ζυμώσεις τους ανθρώπους του.  Με δύναμη του τη συλλογικότητα προχωρά πάντα μπροστά. Θα συνεχίσουμε τις εσωκομματικές συζητήσεις και σύντομα θα παρουσιάσουμε την πρόταση μας στον κυπριακό λαό."

15/06/2017

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πού; Και μέσα στα δεκάδες προβλήματα της καθημερινότητας ήρθε και το ερώτημα. Που υπήρξαν οι πρώτες καυτερές πιπεριές στον κόσμο; Την απάντηση έδωσαν οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν στο Εκουαδόρ σπόρους τσίλι πριν από 8.000 χρόνια. EPA/Jose Jacome

Ήξερες ότι...

Οι φράουλες ανήκουν στην οικογένεια των ρόδων και όχι των μούρων.

Σήμερα


Κυριακή
9
Αυγούστου
2020
Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών

Γιορτάζουν : Κανένας

480 π.Χ
Γίνεται η Μάχη των Θερμοπυλών. 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς υπό τον Λεωνίδα αντιμετωπίζουν υπέρτερες περσικές δυνάμεις και πίπτουν επί του πεδίου της μάχης.
1945
Αμερικανικό βομβαρδιστικό προβαίνει στη ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας, που έφερε το όνομα Fat Man (χοντρός) στη πόλη Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Η βόμβα ισοπέδωσε την πόλη, σκοτώθηκαν 70.000-90.000 άτομα και τραυματίστηκαν 80.000.
1950
Πόλεμος της Κορέας: Στη Νότιο Κορέα αρχίζει η ισχυρή αντεπίθεση του στρατού των Ηνωμένων Εθνών.
1954
Υπογράφεται 20ετές Σύμφωνο στρατιωτικής βοήθειας και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γιουγκοσλαβίας.
1974
Ο Ρίτσαρντ Νίξον παραιτείται από Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μετά το σκάνδαλο Γουότεργκεητ.
1979
Καταργείται στην Ελλάδα το ιατρικό προγαμιαίο πιστοποιητικό.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy