fbpx

NicosiaBookFest: Γιατί να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου;

bookfest2Η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, η οποία ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για τους παριστάμενους...

Αφενός ο συγγραφέας μοιράζεται με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή ενός βιβλίου. Μεταφέρει δηλαδή ενδότερα κομμάτια του εαυτού του, τα οποία ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει στο χαρτί. Αφετέρου, ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει μέσα από τα μάτια του ίδιου του δημιουργού τους, πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία ο ίδιος, αφού διαβάσει το βιβλίο, θα ντύσει με διαφορετικούς ήχους και χρώματα ανοίγοντας, μέσω του βιβλίου, ένα διαφορετικό παράθυρο.

Ένας από τους στόχους που θέσαμε ως NicosiaBookFest, είναι να δώσουμε στο κοινό της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αγαπημένους συγγραφείς και να ακούσει τις ιστορίες τους. Για αυτό το λόγο διοργανώνουμε φέτος, στο Δεύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου, ακόμη περισσότερες παρουσιάσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι το βιβλίο άρχισε να παίρνει σιγά- σιγά, θέση στις ασχολίες και στον ελεύθερο χρόνο των Κυπρίων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θέλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας να υποστηρίξουμε.

Είναι αποδεδειγμένο πως το βιβλίο έχει πολλά να προσφέρει στον αναγνώστη: ανάπτυξη του λεξιλογίου, καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων, βελτίωση του τρόπου σκέψης, μείωση του άγχους της καθημερινότητας. Εμείς ωστόσο, ξεχωρίζουμε τα μοναδικά συναισθήματα που κατακλύζουν ένα βιβλιόφιλο όταν παρατηρεί το εξώφυλλο ενός καλού βιβλίου, όταν πρωτοδιαβάζει το οπισθόφυλλο του, όταν ακουμπά την τελευταία σελίδα του ξέροντας ότι σε λίγο, κλείνοντας το, θα αφήσει μέσα σε αυτό πρόσωπα με τα οποία έχει συνδεθεί και τα οποία θα συνεχίσουν να τον συνοδεύουν. Αυτά είναι που θέλουμε να προσφέρουμε στο φιλοαναγνωστικό κοινό και για αυτό θα είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο πάρκο Ακρόπολης στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Δείτε το πρόγραμμα του NicosiaBookFest 2017 στο www.nicosiabookfest.com

Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής NicosiaBookFest

Χρυσόστομος Πασιαρδής

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ενα νέο τρόπο βρήκαν οι επιστήμονες για να παχύνουν το συκώτι από τις χήνες χωρίς την βάρβαρη διαδικασία της καταναγκαστικής τροφής με το χωνί. Ταΐζουν τα δύστυχα πουλιά με ένα χυμό από βακτήρια που σαν αποτέλεσμα έχει να διογκώνει το συκώτι τους για την παρασκευή Foie gras. Η προοπτική να αλλάξουμε εμείς διατροφικές συνήθειες, ούτε που συζητιέται... REUTERS/Regis Duvignau

Ήξερες ότι...

Οι φράουλες ανήκουν στην οικογένεια των ρόδων και όχι των μούρων.

Σήμερα


Σάββατο
7
Δεκεμβρίου
2019
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Γιορτάζουν : Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

1787
Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.
1974
Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy