fbpx

NicosiaBookFest: Γιατί να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου;


bookfest2Η παρουσίαση ενός βιβλίου είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, η οποία ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για τους παριστάμενους...

Αφενός ο συγγραφέας μοιράζεται με το κοινό τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή ενός βιβλίου. Μεταφέρει δηλαδή ενδότερα κομμάτια του εαυτού του, τα οποία ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει στο χαρτί. Αφετέρου, ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει μέσα από τα μάτια του ίδιου του δημιουργού τους, πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία ο ίδιος, αφού διαβάσει το βιβλίο, θα ντύσει με διαφορετικούς ήχους και χρώματα ανοίγοντας, μέσω του βιβλίου, ένα διαφορετικό παράθυρο.

Ένας από τους στόχους που θέσαμε ως NicosiaBookFest, είναι να δώσουμε στο κοινό της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αγαπημένους συγγραφείς και να ακούσει τις ιστορίες τους. Για αυτό το λόγο διοργανώνουμε φέτος, στο Δεύτερο Φεστιβάλ Βιβλίου, ακόμη περισσότερες παρουσιάσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι το βιβλίο άρχισε να παίρνει σιγά- σιγά, θέση στις ασχολίες και στον ελεύθερο χρόνο των Κυπρίων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και θέλουμε κι εμείς με τον τρόπο μας να υποστηρίξουμε.

Είναι αποδεδειγμένο πως το βιβλίο έχει πολλά να προσφέρει στον αναγνώστη: ανάπτυξη του λεξιλογίου, καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων, βελτίωση του τρόπου σκέψης, μείωση του άγχους της καθημερινότητας. Εμείς ωστόσο, ξεχωρίζουμε τα μοναδικά συναισθήματα που κατακλύζουν ένα βιβλιόφιλο όταν παρατηρεί το εξώφυλλο ενός καλού βιβλίου, όταν πρωτοδιαβάζει το οπισθόφυλλο του, όταν ακουμπά την τελευταία σελίδα του ξέροντας ότι σε λίγο, κλείνοντας το, θα αφήσει μέσα σε αυτό πρόσωπα με τα οποία έχει συνδεθεί και τα οποία θα συνεχίσουν να τον συνοδεύουν. Αυτά είναι που θέλουμε να προσφέρουμε στο φιλοαναγνωστικό κοινό και για αυτό θα είμαστε στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο πάρκο Ακρόπολης στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Δείτε το πρόγραμμα του NicosiaBookFest 2017 στο www.nicosiabookfest.com

Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής NicosiaBookFest

Χρυσόστομος Πασιαρδής

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Νέα κανονικότητα. Στην μετά κορωνοϊού εποχή ή για να είμαστε ακριβείς στην διάρκειά του, η μοναχική Βενετία μοιάζει με καρτ ποστάλ. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ήξερες ότι...

Η Κίνα χρησιμοποιεί κάθε χρόνο 45 δισεκατομμύρια chopsticks.

Σήμερα


Δευτέρα
13
Ιουλίου
2020

Γιορτάζουν : Κανένας

1878
Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία ανεξαρτητοποιούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1908
Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1930
Ξεκινά το 1ο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.
1996
Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο του πριγκιπικού βασιλικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολου και Νταϊάνα.
2010
Σταματάει η υποστήριξη του Windows XP Service Pack 2.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy