Θετικό βήμα μεν, ελλιπές δε το κουμπί πανικού-«Για ένα θύμα που κινδυνεύει, κάθε δευτερόλεπτο μετρά»

 


Θετικό βήμα μεν, ελλιπές δε το κουμπί πανικού-«Για ένα θύμα που κινδυνεύει, κάθε δευτερόλεπτο μετρά»

Η Κύπρος κάνει ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια ενίσχυσης της προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ενεργοποιώντας ένα εργαλείο που εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το λεγόμενο κουμπί πανικού είναι πλέον διαθέσιμο και στην Κύπρο, δίνοντας τη δυνατότητα στα θύματα να αποστέλλουν άμεσα σήμα κινδύνου στην Αστυνομία, μέσω μίας διακριτικής εφαρμογής που εγκαθίσταται στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η λειτουργία του κουμπιού, αν και δεν αποτελεί λύση από μόνη

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ουμ αλ Χάιρ, Δυτική Όχθη: Παλαιστίνια αγόρια κοιτούν προς έναν νεαρό Ισραηλινό έποικο, αφού η μπάλα τους, η οποία πέρασε πάνω από ένα συρματόπλεγμα κοντά στον οικισμό Καρμέλ, κατασχέθηκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο, σε συντονισμό με ομάδα δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Γαλλία και η Νορβηγία, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έξι εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση και χρηματοδότηση της πρόσφατης έξαρσης της βίας από εποίκους στη Δυτική Όχθη. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
15
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων

Γιορτάζουν : Αυγουστίνος

763 π.Χ.
Οι Ασσύριοι καταγράφουν έκλειψη ηλίου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό των χρονολογιών της Μεσοποταμιακής ιστορίας.
1215
Ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας υπογράφει τη Μάγκνα Κάρτα.
1911
H ΙΒΜ ιδρύεται στην Νέα Υόρκη.
1954
Η UEFA ιδρύεται στην Ελβετία.
1977
Για πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο στην Ισπανία γίνονται ελεύθερες εκλογές