Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα

 


main_1.jpg

Για το Andrey & Julia Dashin’s Foundation, η Κύπρος αντικατοπτρίζει αξίες και όραμα, καθώς είναι κάτι παραπάνω από την έδρα του. Η επιλογή του νησιού, δεν αφορά μόνο τη γεωγραφική του θέση. Η Κύπρος αποκάλυψε στους ιδρυτές ότι είναι ένα ζωντανό πολιτιστικό σταυροδρόμι, με έντονη ιστορία, κληρονομία και ανθρώπινη σύνδεση.

Προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον όπου κάποιος μπορεί να αναθεωρήσει την έννοια της φιλανθρωπίας. Γι' αυτό το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ιδρύθηκε το 2014 στη Λεμεσό.

Από την αρχή, ο Andrey και η Julia Dashin αναγνώρισαν ότι το νησί, με την πολυπολιτισμικότητα του και την φιλόξενη ατμόσφαιρά του, ήταν το ιδανικό μέρος για την προώθηση μιας πιο συμπεριληπτικής και ευέλικτης προσέγγισης της προσφοράς. Έκτοτε, οι ρίζες του Ιδρύματος έχουν δυναμώσει, διατηρώντας παράλληλα ένα πνεύμα χωρίς σύνορα.

Η ποικιλομορφία της Κύπρου φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα πολιτισμών, γλωσσών αλλά και αναγκών. Αυτό το δυναμικό περιβάλλον απαιτεί ένα πιο προσαρμοστικό, ανθρωποκεντρικό μοντέλο φιλανθρωπίας που θα μπορεί να αντικατοπτρίζει την ίδια τη φύση του νησιού.

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα χρόνια να συναναστρέφεται με τους ντόπιους και να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους. Είτε υποστηρίζοντας παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, είτε εξοπλίζοντας ειδικά σχολεία με θεραπευτικά εργαλεία, είτε φιλοξενώντας αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς αποκλεισμούς, είτε προωθώντας περιβαλλοντικούς σκοπούς, με κάθε έργο να ξεπερνάει μια πραγματική ανάγκη.

Και με αυτόν τον τρόπο, το έργο τους αποτελεί παράδειγμα του τι μπορεί να είναι η φιλανθρωπία σήμερα.

Ξεπερνώντας τα σύνορα

Ωστόσο, το έργο του Ιδρύματος δεν περιορίζεται σε γεωγραφικό πλαίσιο, καθώς εκτείνεται πέρα ​​από την Κύπρο, καθοδηγούμενο από τις ίδιες βασικές αξίες της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της δέσμευσης για στήριξη των αγώνων και αναγκών των άλλων ανθρώπων.

Οι ιδρυτές, Andrey και Julia, προσπαθούν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η φιλανθρωπία πρέπει να είναι ευέλικτη, προσωπική, τοπική και σε πολλές περιπτώσεις, να ξεπερνά τα όρια των συνόρων.

Στον σύγχρονο κόσμο μας, τα μεγάλα ιδρύματα μπορεί μερικές φορές να μοιάζουν απομακρυσμένα από τους ανθρώπους που υπηρετούν. Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation διαφέρει σε πολλά επίπεδα, καθώς λειτουργεί με αυθεντικότητα και ταχύτητα, χτίζοντας εμπιστοσύνη μέσω σχέσεων και επιτυγχάνοντας δυναμικά αποτελέσματα.

Για τον Andrey και την Julia Dashin, η Κύπρος είναι ένας φάρος που συνδέει αντί να χωρίζει, με τους ιδρυτές να είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν παρά τις πολυπλοκότητες που μπορεί να υπάρξουν. Το Ίδρυμα είναι εδώ για να χτίσει γέφυρες μεταξύ κοινοτήτων, πολιτισμών και δράσεων, αποδεικνύοντας ότι ο διαρκής αντίκτυπος ξεκινά με ανοιχτές καρδιές και έναν κοινό σκοπό.

Καθώς οι παγκόσμιες προκλήσεις αυξάνονται, το μοντέλο του Ιδρύματος, με ρίζες στην Κύπρο αλλά χωρίς σύνορα, προσφέρει μια ελπιδοφόρα πορεία προς τα εμπρός. Για τον Andrey και την Julia, υπάρχει η βαθιά πεποίθηση ότι οι γέφυρες είναι πιο ισχυρές από τα σύνορα και η συμπόνια πρέπει να ταξιδεύει ελεύθερα και να έχει αντίκτυπο χωρίς όρια.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Οτσοπί, Φλόριντα, ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Alligator Alcatraz», μιας νέας φυλακής κράτησης μεταναστών στην απομονωμένη περιοχή των Έβεργκλεϊντς της Φλόριντα. Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την επίσκεψη, ο Τραμπ απαξίωσε τις ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή, όπου ο δείκτης θερμότητας τον Ιούλιο συχνά ξεπερνά τους 37,8°C. «Μπορεί να είναι τόσο καλό όσο το αυθεντικό Αλκατράζ. Λίγο αμφιλεγόμενο, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου», δήλωσε. Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η πανούκλα, ο λιμός, το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μεσαίωνας οφείλονται στη διαστημική σκόνη ενός κομήτη που πέρασε κοντά από τη γη, σύμφωνα με τον Μάικ Μπέιλ, αυθεντία παλαιο-οικολογίας!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
8
Ιουλίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Γιορτάζουν : Θεόφιλος, Φιλιώ, Προκόπιος, Προκόπης, Προκοπία

1497
Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα αποπλέει από τη Λισαβώνα με προορισμό την Ινδία.
1656
Κατά την Α Σταυροφορία, 15.000 Χριστιανοί στρατιώτες βαδίζουν γύρω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ.
1908
Συνάπτεται σκληρή μάχη μεταξύ 150 Βουλγάρων Κομιτατζήδων και των ανταρτικών σωμάτων των Εμμ. Νικολούδη, Βολάνη και Καραβίτη στο ύψ. Πιπερίτσα του όρους Καϊμακτσαλάν, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των Κομιτατζήδων που είχαν 28 νεκρούς. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής τους Πογόντσες.
1990
Η Δυτική Γερμανία (νυν Γερμανία) κατακτά το παγκόσμιο κύπελλο στο ποδόσφαιρο κερδίζοντας στη Ρώμη την Αργεντινή με 1-0. Το νικητήριο γκολ σημειώνει ο Αντρέας Μπρέμε με πέναλτι 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.