Μαθήτρια ετών… 61 – Στη μάχη για τις Παγκύπριες - «Πάντα είχα το όνειρο… υπάρχει και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία»

 


Μαθήτρια ετών… 61 – Στη μάχη για τις Παγκύπριες - «Πάντα είχα το όνειρο… υπάρχει και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία»

Περήφανη δηλώνει η Βαρβάρα Χριστοφή η οποία σε ηλικία 61 ετών βρίσκεται στα θρανία ως μαθήτρια τρίτης λυκείου και δίνει τη δική της μάχη για εισαγωγικές εξετάσεις.

«Υπάρχει και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία…τώρα το έμαθα…πριν τέσσερα χρόνια αποφάσισα να πάω στο εσπερινό σχολείο Φρενάρους…. Πάντα είχα το όνειρο, ήταν μια επιθυμία από την παιδική ηλικία….να πάω σχολείο…να δώσω παγκύπριες…»

«Μετά από 49 χρόνια που επέστρεψα στα θρανία ένιωσα περήφανη… αυτό

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Μια μενορά προβάλλεται στο Όπερα Χάους του Σίδνεϊ στη μνήμη των θυμάτων της μαζικής επίθεσης στην παραλία Bondi. Πατέρας και γιος φέρονται να πραγματοποίησαν την επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους δράστες, κατά τη διάρκεια ενός εβραϊκού φεστιβάλ που γιόρταζε την πρώτη ημέρα του Χανουκά. David Gray/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στην αρχαία Αίγυπτο, αν ο ασθενής πέθαινε στην εγχείρηση, ο γιατρός ακρωτηριαζόταν και από τα δύο χέρια.

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
16
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Θεοφανώ, Μόδεστος

1497
Ο εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα περνά το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.
1707
Τελευταία καταγεγραμμένη έκρηξη του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία.
1803
22 Σουλιώτισσες χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου και πέφτουν στο γκρεμό μαζί με τα παιδιά τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους.
1885
Εγκαίνια της Ακαδημίας Αθηνών.
1915
O Γερμανός φυσικός και μαθηματικός Άλμπερτ Αϊνστάιν διατυπώνει τη «Θεωρία της Σχετικότητας»
1920
Σεισμός 8,5 βαθμών Ρίχτερ καταστρέφει την επαρχία της Κίνας Γκανσού και στοιχίζει τη ζωή σε 200.000 ανθρώπους.
1942
Ολοκαύτωμα: Ο Χάινριχ Χίμλερ διατάζει οι υπό εξόντωση Αθίγγανοι να μεταφέρονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.
1991
Ανεξαρτησία του Καζακστάν.