Βροχές χρυσάφι στη Λεμεσό: Καταγράφηκαν 86 χιλιοστά στο φράγμα Γερμασόγειας


Αν και περιορισμένα τα φαινόμενα της Πέμπτης (21/11) στο νότιο μισό του νησιού μας, εντούτοις αυτά σε κάποιες περιοχές υπήρξαν έντονα και έδωσαν μεγάλα ύψη βροχής, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας. 

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι κυρίως η επαρχία Λεμεσού (ορεινές αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές), κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στο χάρτη με το ημερήσιο ύψος βροχής.

width=1296

width=1180

Εντυπωσιακά είναι τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στο φράγμα

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου προβάλλεται στον Οβελίσκο, καθώς οι Καθολικοί ανά τον κόσμο προσεύχονται για την υγεία του. Martin Cossarini/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι γαρίδες είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό.

Σήμερα


Τρίτη
25
Φεβρουαρίου
2025

Γιορτάζουν : Ρήγας, Ρηγίνος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ρήγος, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα

1793
Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτων προεδρεύει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στην Ιστορία των ΗΠΑ.
1822
Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα
1973
3.000 φοιτητές οχυρώνονται στη Νομική Σχολή της Αθήνας και διαδηλώνουν από την ταράτσα του κτιρίου με συνθήματα κατά της χούντας.
1982
Ρεκόρ ταχύτητας από εκχιονιστικό όχημα με 239 χλμ/ώρα.
2002
Η αμερικανική εταιρεία Οdyssey Μarine Εxploration παρουσιάζει ισχυρές ενδείξεις ότι ανακάλυψε το «Sussex», μια βρετανική ναυαρχίδα με 80 κανόνια, η οποία ναυάγησε το 1694, μετά από σφοδρή θαλασσοταραχή, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. Το πλοίο εικάζεται ότι μετέφερε τόνους χρυσού και ασημιού, ένα θησαυρό ύψους 4,5 δις ευρώ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy