Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 11/8/24


kairosΕποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Ο άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια και τα ανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία κατά το τριήμερο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Baghlan, Αφγανιστάν: Ένα μέλος της αντιναρκωτικής αστυνομίας καταστρέφει ένα χωράφι με παπαρούνες. Σχεδόν 2.430 εκτάρια χωραφιών έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την εκκαθάριση της επαρχίας από τα ναρκωτικά. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου, στην Ανταρκτική το 1983.

Σήμερα


Κυριακή
11
Αυγούστου
2024

Γιορτάζουν : Εύπλους, Εύπλος, Εύπλοος

1587
Πρώτη επιτυχής εγκατάσταση Άγγλων αποίκων στη Βόρειο Αμερική (Ίδρυση της αποικίας της Βιργίνιας).
1950
Η Ευρωπαϊκή Συνέλευση στο Στρασβούργο εγκρίνει πρόταση του Τσώρτσιλ περί δημιουργίας ενιαίου στρατού της Ευρώπης.
1999
Ολική έκλειψη ηλίου στην Ευρώπη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy