Ομαδική έκθεση “Metamorphosis” στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο


thumbnail_image007.jpg

 

Με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την isnotgallery, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μεταμόρφωσις | Metamorphosis», από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Πόσο γνωστό ή άγνωστο είναι για μας το εμβληματικό κτήριο που μας συστήθηκε τη δεκαετία του 1970 ως Paphos Beach Hotel και στη συνέχεια, στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000, ως Almyra Hotel; Στα χρόνια της μεταμόρφωσης του, το κτήριο άλλαξε όμως την ίδια στιγμή, κράτησε στέρεη την ιδέα που το δημιούργησε. Τη φιλοξενία!

Η νέα ομαδική έκθεση της Isnotgallery Contemporary με τίτλο «Μεταμόρφωσις | Metamorphosis» αφουγκράζεται και συνομιλεί με τους χώρους του εμβληματικού ξενοδοχείου Almyra Hotel στην Πάφο. Η έκθεση στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της σύγχρονης τέχνης με ένα εμβληματικό αρχιτεκτόνημα όπως είναι το ξενοδοχείο Almyra. Οι όγκοι, οι σκιές, τα φωτεινά παράθυρα και άλλα δομικά στοιχεία συνομιλούν αρμονικά με μια σειρά νέων σχεδίων, γλυπτών, εικαστικών παρεμβάσεων και σύγχρονων δειγμάτων τέχνης, παιχνιδίζοντας το ένα με το άλλο.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Άντρος Ευσταθίου, μετατρέπει τους χώρους του ξενοδοχείου, συνομιλεί με τους όγκους του, τοποθετώντας εικαστικά έργα εξαιρετικών καλλιτεχνών, επαναπροσδιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σχέση του κοινόχρηστου, μη εκθεσιακού χώρου με την τέχνη σε δημόσιο περιβάλλον. Ο Άντρος Ευσταθίου τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να συνδέσει το προσωπικό με το συλλογικό, το ιδιωτικό με το δημόσιο, καθώς και τους τρόπους που αυτές οι αντίθετες εκφάνσεις έκφρασης μπορούν να συνυπάρξουν ή πώς η μία μπορεί να απορροφήσει την άλλη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Barnabe, Cacao Rocks, Θεανώ Γιαννέζη, Άντρος Ευσταθίου, Σταύρος Κίκας, Γιώργος Λάππας, Μαριέλλα Μπιλίτσα, Χαρούλα Νικολαΐδου, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Αντρέας Σκουφάρης, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Πανίκος Τεμπριώτης, Αντώνης Τζιαρρίδης, Έλενα Τσιγαρίδου, Σοφία Φωτιάδου

Επιμέλεια Έκθεσης: Άντρος Ευσταθίου

Εγκαίνια: 27 Ιουλίου στις 20:00

Διάρκεια: 27 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου, 2024

Η σύμπραξη του ξενοδοχείου Almyra με την isnotgallery, επιβεβαιώνει, αφενός, τη συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη του ξενοδοχείου προς την καλλιτεχνική κοινότητα της Κύπρου και αφετέρου την επιθυμία των διοργανωτών να αναδείξουν τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν, δημιουργώντας έναν πιο ευρύ, εποικοδομητικό και άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με το κοινωνικό σύνολο.

Σημειώνεται ότι διαχρονικά, το ξενοδοχείο μετατρέπει τις εγκαταστάσεις του σε χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών και έργων σύγχρονης τέχνης, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην πολιτιστική σκηνή της Πάφου, αφού εκτός από χώρος ανάπαυσης, λειτουργεί επίσης ως κέντρο συνάντησης και επικοινωνίας για όλους τους φιλοξενούμενούς του.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πάμπλονα, Ισπανία: Παιδιά τρέχουν μπροστά από ένα άτομο που ενσαρκώνει έναν “Toro de Fuego” (ταύρο της φωτιάς) κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν. Ο ‘Toro de Fuego’ είναι μια φιγούρα σε σχήμα ταύρου φορτωμένη με πυροτεχνήματα, η οποία μεταφέρεται στους δρόμους κατά τη διάρκεια ορισμένων φεστιβάλ στην Ισπανία. Miguel Riopa/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Σήμερα


Τρίτη
16
Ιουλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

622
Αρχή του Μουσουλμανικού ημερολόγιου.
813
Οι Βούλγαροι εμφανίζονται μπροστά στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως.
1826
Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον τουρκικό στόλο κοντά στην Σάμο.
1906
Καταστροφές Ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους.
1945
Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy