Νίκος Τορναρίτης: Η Λευκωσία στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου

 


torn tourism

Συνάντηση υποψήφιου δημάρχου Λευκωσίας Νίκου Τορναρίτη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή

 

Πολιτισμός και μοναδικές εμπειρίες για προσέλκυση περιηγητών

Την τοποθέτηση της Λευκωσίας στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για τις χιλιάδες των ξένων επισκεπτών της Κύπρου, δίνοντας βάρος στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πρωτεύουσας και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών, υποστηρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τορναρίτης.

Ο Ν. Τορναρίτης συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 15 Μαρτίου) με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή με βασικό αντικείμενο την προσέλκυση τουρισμού στη Λευκωσία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρότεινε σειρά δραστηριοτήτων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λευκωσίας, τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Δήμος Λευκωσίας εφόσον εκλεγεί στη Δημαρχία. Ειδικότερα πρότεινε, μεταξύ άλλων:

  • Την καθιέρωση ετήσιου Μαραθωνίου της Λευκωσίας
  • Τη διεύρυνση και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Λευκωσίας σε όλα τα διαμερίσματα του νέου Δήμου. ( Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Ασφαλώς της Λευκωσίας)
  • Τον εμπλουτισμό υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών (app) για να περιληφθούν χώροι διαμονής, περιήγησης, αναψυχής, και εστίασης της Λευκωσίας.
  • Παρουσίασε επίσης την πρόταση του για ολική αναβάθμιση του Προμαχώνα Νταβίλα με την μετατροπή του Ταχυδρομείου σε Μουσείο Κυπριακών Γραμματοσήμων.

Ο Ν. Τορναρίτης πρότεινε τη συστηματοποίηση της συνεργασίας του Δήμου με το Υφυπουργείο στην υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής του μέσα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αντιμετώπισε θετικά τις εισηγήσεις του υποψηφίου Δημάρχου και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της Λευκωσίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος υποστηρίζει τη σύζευξη του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας της πρωτεύουσας με τον πολιτισμό και για τον λόγο αυτό, προγραμματίζει σύντομα συνάντηση και με την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου.





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ιμπαντάν, Νιγηρία: Οι δίδυμες αδελφές Τάιγουο και Κεχίντε Αντεντιράν και οι δίδυμοι αδελφοί Τάιγουο και Κεχίντε Ογκουντόγε ποζάρουν για φωτογραφία στη δεξίωση του γάμου τους. Olympia de Maismont/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Πάνω από 2.500 αριστερόχειρες σκοτώνονται κατά τη διάρκεια ενός έτους από τη χρήση προϊόντων για δεξιόχειρες!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
26
Ιουνίου
2026
Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Γιορτάζουν : Κανένας

1870
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο η όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Βαλκυρία (γερμ. Die Walküre).
1904
Ξεκινά η πολιορκία του Πορτ Άρθουρ από τους Iάπωνες. Oι Pώσοι άντεξαν μέχρι τις 2 Iανουαρίου.
1945
Στο Σαν Φρανσίσκο υπογράφεται ο Xάρτης των Hνωμένων Eθνών από εκπροσώπους 50 κρατών, που αντικατέστησε την Kοινωνία των Eθνών.
1972
Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) κηρύσσει αντάρτικο στη Βόρεια Ιρλανδία εναντίον των Άγγλων.