Νίκος Τορναρίτης: Η Λευκωσία στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου


torn tourism

Συνάντηση υποψήφιου δημάρχου Λευκωσίας Νίκου Τορναρίτη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή

 

Πολιτισμός και μοναδικές εμπειρίες για προσέλκυση περιηγητών

Την τοποθέτηση της Λευκωσίας στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για τις χιλιάδες των ξένων επισκεπτών της Κύπρου, δίνοντας βάρος στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πρωτεύουσας και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών, υποστηρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τορναρίτης.

Ο Ν. Τορναρίτης συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 15 Μαρτίου) με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή με βασικό αντικείμενο την προσέλκυση τουρισμού στη Λευκωσία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρότεινε σειρά δραστηριοτήτων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λευκωσίας, τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Δήμος Λευκωσίας εφόσον εκλεγεί στη Δημαρχία. Ειδικότερα πρότεινε, μεταξύ άλλων:

  • Την καθιέρωση ετήσιου Μαραθωνίου της Λευκωσίας
  • Τη διεύρυνση και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Λευκωσίας σε όλα τα διαμερίσματα του νέου Δήμου. ( Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Ασφαλώς της Λευκωσίας)
  • Τον εμπλουτισμό υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών (app) για να περιληφθούν χώροι διαμονής, περιήγησης, αναψυχής, και εστίασης της Λευκωσίας.
  • Παρουσίασε επίσης την πρόταση του για ολική αναβάθμιση του Προμαχώνα Νταβίλα με την μετατροπή του Ταχυδρομείου σε Μουσείο Κυπριακών Γραμματοσήμων.

Ο Ν. Τορναρίτης πρότεινε τη συστηματοποίηση της συνεργασίας του Δήμου με το Υφυπουργείο στην υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής του μέσα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αντιμετώπισε θετικά τις εισηγήσεις του υποψηφίου Δημάρχου και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της Λευκωσίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος υποστηρίζει τη σύζευξη του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας της πρωτεύουσας με τον πολιτισμό και για τον λόγο αυτό, προγραμματίζει σύντομα συνάντηση και με την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τανεγκασίμα, Ιαπωνία: Φωτογραφία με μεγάλη έκθεση απεικονίζει την εκτόξευση πυραύλου H-2A που μεταφέρει τον παγκόσμιο δορυφόρο παρατήρησης GOSAT-GW, με αποστολή την παρακολούθηση των αερίων του θερμοκηπίου και του υδρολογικού κύκλου, από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα στη νότια Ιαπωνία. Kotaro Ueda/AP

Ήξερες ότι...

Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα κι έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
30
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Απόστολος, Τόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Αποστόλης

1651
Τελειώνει μία από τις μεγαλύτερες μάχες του 17ου αιώνα, η Μάχη του Μπερεστέτσκο της Ουκρανίας, όπου συγκρούστηκαν οι πολωνικές και οι ουκρανικές δυνάμεις, με την τελική επικράτηση των Πολωνών.
1905
Δημοσιεύεται η εργασία του Αϊνστάιν «Επί της Ηλεκτροδυναμικής των κινουμένων σωμάτων»: το γενέθλιο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας.
1908
Έκρηξη μετεωρίτη στην Τουνγκούσκα στη Σιβηρία καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 50 km.
1938
Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.
1960
Το Κονγκό ανεξαρτητοποιείται από το Βέλγιο.
1997
Η Κίνα αποκτά και πάλι την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ μετά από 156 χρόνια Βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.