Νίκος Τορναρίτης: Η Λευκωσία στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου


torn tourism

Συνάντηση υποψήφιου δημάρχου Λευκωσίας Νίκου Τορναρίτη με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή

 

Πολιτισμός και μοναδικές εμπειρίες για προσέλκυση περιηγητών

Την τοποθέτηση της Λευκωσίας στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για τις χιλιάδες των ξένων επισκεπτών της Κύπρου, δίνοντας βάρος στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πρωτεύουσας και της προσφοράς μοναδικών εμπειριών, υποστηρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Τορναρίτης.

Ο Ν. Τορναρίτης συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 15 Μαρτίου) με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή με βασικό αντικείμενο την προσέλκυση τουρισμού στη Λευκωσία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος πρότεινε σειρά δραστηριοτήτων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λευκωσίας, τα οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Δήμος Λευκωσίας εφόσον εκλεγεί στη Δημαρχία. Ειδικότερα πρότεινε, μεταξύ άλλων:

  • Την καθιέρωση ετήσιου Μαραθωνίου της Λευκωσίας
  • Τη διεύρυνση και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Λευκωσίας σε όλα τα διαμερίσματα του νέου Δήμου. ( Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Ασφαλώς της Λευκωσίας)
  • Τον εμπλουτισμό υφιστάμενων ψηφιακών εφαρμογών (app) για να περιληφθούν χώροι διαμονής, περιήγησης, αναψυχής, και εστίασης της Λευκωσίας.
  • Παρουσίασε επίσης την πρόταση του για ολική αναβάθμιση του Προμαχώνα Νταβίλα με την μετατροπή του Ταχυδρομείου σε Μουσείο Κυπριακών Γραμματοσήμων.

Ο Ν. Τορναρίτης πρότεινε τη συστηματοποίηση της συνεργασίας του Δήμου με το Υφυπουργείο στην υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής του μέσα από την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αντιμετώπισε θετικά τις εισηγήσεις του υποψηφίου Δημάρχου και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της Λευκωσίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος υποστηρίζει τη σύζευξη του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας της πρωτεύουσας με τον πολιτισμό και για τον λόγο αυτό, προγραμματίζει σύντομα συνάντηση και με την Υφυπουργό Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μπάντα Ατσέ, Ινδονησία: Ένας άνδρας που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές σχέσεις με άλλον άνδρα σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της σαρία, μαστιγώνεται δημόσια. Yasuyoshi Chiba/AFP/Getty

Ήξερες ότι...

Τα δόντια του Τζορτζ Ουάσινγκτον ανήκαν πριν σε έναν ιπποπόταμο.

Σήμερα


Τρίτη
4
Μαρτίου
2025

Γιορτάζουν : Λωξάνδρα, Λωξάντρα, Ρωξάνη, Ρωξάνα, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης

1789
Το Εκλεκτορικό Κολέγιο εκλέγει ομόφωνα τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ως τον πρώτο πρόεδρο των Η.Π.Α.
1848
Καταργείται οριστικά και επίσημα ο Μαύρος Κώδικας και συνεπώς το σκλαβοπάζαρο στην Γαλλία.
1858
Ανακαλύπτεται ο αστεροειδής 52 Ευρώπη.
1991
Η Ισλανδία αναγνωρίζει σαν πρώτη χώρα την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.
2000
Βγαίνει στα καταστήματα το ηλεκτρονικό παιχνίδι The Sims που θα πουλήσει πάνω από 6,3 εκατομμύρια αντίγραφα στις Η.Π.Α. και 58 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο.
2003
Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας δημιουργεί την κοινοπολιτεία Σερβίας και Μαυροβουνίου.
2006
Παραίτηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy