Τμήμα Μετεωρολογίας – 3ο Δελτίο Καιρού 21/1/24

 


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί και σταδιακά βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους δέκα βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους επτά στα ορεινά.

Αύριο τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να φέρουν μεμονωμένες βροχές και πιθανόν και μεμονωμένη καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και στους δέκα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σήμερα:

Λευκωσία 18 με 12

Λεμεσός 19 με 13

Λάρνακα 19 με 14

Πάφος  21 με 15

Αμμόχωστος 19 με 13

Κερύνεια 21 με 13

Πρόδρομος 12 με 8

Το επόμενο τριήμερο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να φέρουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τανεγκασίμα, Ιαπωνία: Φωτογραφία με μεγάλη έκθεση απεικονίζει την εκτόξευση πυραύλου H-2A που μεταφέρει τον παγκόσμιο δορυφόρο παρατήρησης GOSAT-GW, με αποστολή την παρακολούθηση των αερίων του θερμοκηπίου και του υδρολογικού κύκλου, από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα στη νότια Ιαπωνία. Kotaro Ueda/AP

Ήξερες ότι...

Η παλιότερη τοιχογραφία βρέθηκε στην Ιταλία και είναι ηλικίας 35.000 ετών. Αναπαριστά δύο ζώα κι έναν άνθρωπο που φορά μάσκα!

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
30
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Απόστολος, Τόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Αποστόλης

1651
Τελειώνει μία από τις μεγαλύτερες μάχες του 17ου αιώνα, η Μάχη του Μπερεστέτσκο της Ουκρανίας, όπου συγκρούστηκαν οι πολωνικές και οι ουκρανικές δυνάμεις, με την τελική επικράτηση των Πολωνών.
1905
Δημοσιεύεται η εργασία του Αϊνστάιν «Επί της Ηλεκτροδυναμικής των κινουμένων σωμάτων»: το γενέθλιο της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας.
1908
Έκρηξη μετεωρίτη στην Τουνγκούσκα στη Σιβηρία καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 50 km.
1938
Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.
1960
Το Κονγκό ανεξαρτητοποιείται από το Βέλγιο.
1997
Η Κίνα αποκτά και πάλι την κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ μετά από 156 χρόνια Βρετανικής αποικιακής κυριαρχίας.