Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 12/1/2024


Xαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σύντομα ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης, ενώ στα νότια και τα ανατολικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, στους 19 στα νότια και τα ανατολικα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινα, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. H θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά παράλια, στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Νωρίς το βράδυ, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατα διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πάταν, Νεπάλ: Μια γυναίκα κρατάει μια λυχνία βουτύρου ενώ προσεύχεται στον Ράτο Ματσιντρανάθ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Θεού της Βροχής, που τιμάται από Ινδουιστές και Βουδιστές, με σκοπό να φέρει βροχοπτώσεις, καλές σοδειές και ευημερία τα επόμενα χρόνια. Narendra Shrestha/EPA

Ήξερες ότι...

Η αρίθμηση των σπιτιών στους δρόμους του Λονδίνου ξεκίνησε το 1764.

Σήμερα


Πέμπτη
15
Μαΐου
2025
Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Γιορτάζουν :Αχίλλιος, Αχιλλέας, Αχίλιος, Αχίλειος, Αχίλλειος,Παχώμιος, Παχούμιος, Πάχος, Κάλη, Καλή

44 π.Χ.
Ρωμαίοι συγκλητικοί με επικεφαλής τον Βρούτο και τον Γάιο Κάσσιο Λογγίνο δολοφονούν τον Ιούλιο Καίσαρα.
1618
Ο Γιοχάνες Κέπλερ επαλήθευσε την ιδέα που αρχικά είχε απορρίψει και που έγινε γνωστή ως ο τρίτος νόμος του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών.
1905
Ιδρύεται η πόλη Λας Βέγκας στην πολιτεία Νεβάδα των ΗΠΑ
1940
Ιδρύεται η εταιρεία εστιατορίων «McDonalds».
1948
Το Ισραήλ δέχεται επίθεση από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ], τη Σαουδική Αραβία και την Υπεριορδανία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy