Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 10/1/2024


Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει σήμερα το νησί ενώ από αύριο αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και σύντομα μέτριοι, 4 μποφόρ, ενώ αργότερα θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Κατά τις αυγινές ώρες, στο ανατολικό μισό του νησιού, πιθανό τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Το βράδυ, στα δυτικά και στα βόρεια, αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Από το απόγευμα και μετά και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα σημερινά επίπεδα.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Ο σκελετός ενός Enigmacursor mollyborthwickae εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το απολίθωμα, που χρονολογείται από την ύστερη Ιουρασική περίοδο, ανήκει σε ένα είδος νέο για την επιστήμη. Neil Hall/EPA

Ήξερες ότι...

Οι Ιάπωνες έφηβοι εφευρίσκουν κάθε χρόνο 5.500 νέες λέξεις!

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
29
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Πέτρος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Παυλίνα, Πώλ

1949
Η Νότιος Αφρική επιβάλλει το Απαρτχάιντ, αρχίζοντας με την απαγόρευση των μικτών γάμων.
1986
Η Αργεντινή κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Μεξικό κερδίζοντας στον τελικό τη Γερμανία με 3-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής όλης της πορείας της ομάδας της Αργεντινής στο δρόμο προς την κατάκτηση του Μουντιάλ ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
2002
Συλλαμβάνεται έπειτα από έκρηξη στον Πειραιά ο Σάββας Ξηρός. Αφετηρία για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».