Cyprus Education Summit 2023: Η Αξιολόγηση των Μαθητών/τριών ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας

 


Cyprus_Education_Summit.jpg

Το ερευνητικό κέντρο CARDET και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν στις 9 Δεκεμβρίου, 08:30 - 15:00, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Αίθουσα UNESCO), το Cyprus Education Summit 2023 με θέμα "Η Αξιολόγηση των Μαθητών/τριών ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας’. Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα λάβει μέρος η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου καθώς και εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Βασική επιδίωξη του συνεδρίου είναι να αναδείξει και να συμβάλλει στην προώθηση σύγχρονων και τεκμηριωμένων πρακτικών, που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συνάδουν με το κυπριακό συγκείμενο, για την αξιολόγηση των μαθητών. Συνδέοντας τη θεωρία με τη διδακτική πράξη, το συνέδριο θα φιλοξενήσει παρουσιάσεις και συζητήσεις για την εξέταση των υφιστάμενων δεδομένων και τρόπων βελτίωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών. Θα αναλυθούν επίσης τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της πρόσφατης μεταρρύθμισης του ΥΠΑΝ για τη διαφοροποίηση του Σχεδίου Αξιολόγησης των Μαθητών στην Κύπρο.  Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις απαραίτητες παραμέτρους για την προσφορά ολιστικής επαγγελματικής μάθησης και στήριξης στους εκπαιδευτικούς όσον αφορά την αξιοποίηση της αξιολόγησης στην εκπαιδευτική πρακτική.

Μπορείτε να βρείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και Αιτήσεις Συμμετοχής εδώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει τη Φιλοσοφία και το Πλάνο Αξιολόγησης των Μαθητών στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, ο Δρ. Νίκος Ανδρεαδάκης, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, θα αναλύσει την Αξιολόγηση των Μαθητών/τριών ως Παιδαγωγική Πρακτική μέσα από την εμπειρία και τα δεδομένα της Ελληνικής σχολικής πραγματικότητας. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν επίσης, μέσω παρουσιάσεων και λαμβάνοντας μέρος σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης οι: Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας, Δρ. Έλενα Χατζηκακού, Δρ. Γιασεμίνα Καραγιώργη, Δρ. Γιώργος Τσαλακός, Δρ. Χριστίνα Σταύρου, Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, Δρ. Γιάννος Σωκράτους.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις για το νέο σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών από οργανωμένους φορείς και οργανώσεις από όλο το φάσμα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος προς όλους τους συμμετέχοντες το οποίο θα ακολουθήσει εργαστήριο με θέμα «Πώς η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί στην Αξιολόγηση: Ψηφιακά εργαλεία για διευθυντές/τριες και εκπαιδευτικούς.»

Το Cyprus Education Summit, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με απώτερο στόχο να διερευνήσει σημαντικές πτυχές της εκπαίδευσης και της κατάρτισης αλλά και να αναδείξει σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα προωθηθεί η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και εμπειριών μεταξύ εμπειρογνωμόνων, ερευνητών και επαγγελματιών από τον χώρο της Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cyprus Education Summit: cypruseducationsummit.com



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Νήσος των Χριστουγέννων, Αυστραλία: Ένα αγόρι περπατά ανάμεσα σε κόκκινους κάβουρες κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσής τους. Parks Australia/AP

Ήξερες ότι...

Το 1630 ο γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ διέταξε τα μαχαίρια του φαγητού να έχουν στρογγυλεμένες άκρες, για να πάψουν επιτέλους οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά!

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
27
Οκτωβρίου
2025

Γιορτάζουν :Λούππος, Λούππης, Νέστορας, Νέστωρ, Νεστορία

1912
Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα καταλαμβάνουν την πόλη μετά την παράδοσή της.
1951
Ελλάδα: Ο Νικόλαος Πλαστήρας (πρόεδρος του ΕΠΕΚ) αναλαμβάνει πρωθυπουργός.