Δημοσκόπηση: Μεγάλο Ντέρμπι στον Δήμο Παραλιμνίου - Αγώνας για έναν στην Προεδρία του Επαρχιακού Αμμοχώστου


Μεγάλη δημοσκόπηση για τις Δημοτικές Εκλογές της Περιφέρειας Αμμοχώστου και του Νέου Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας δημοσιεύει σήμερα το CyprusNews.eu σε μία σειρά δημοσκοπήσεων που θα ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε για όλες τις εκλογικές διαδικασίες και επαρχίες.

 

Πρόεδρος Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Ο Γιάννης Καρούσος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα από όλους τους υποψήφιους που εξετάστηκαν για το χρίσμα του Περιφερειάρχη.

Έχει το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο θετικών και αρνητικών απόψεων (68% Vs 9%) και κατ’ επέκταση τον ψηλότερο μέσο όρο απαντήσεων (7,4) στη βάση 10-βάθμιας κλίμακας. Ο αμέσως επόμενος υποψήφιος Γιώργος Νικολέττος συγκέντρωσε μέσο όρο 6,9 και θετικές απαντήσεις της τάξης του 52%.

Ο Γιάννης Καρούσος θεωρήθηκε από τους ψηφοφόρους ως ο καταλληλότερος για τη θέση του Περιφερειάρχη Αμμοχώστου συγκεντρώνοντας ποσοστό 42%, έναντι μόλις 17% του δεύτερου Γιώργου Νικολέττου, κάτι που δείχνει αναμφίβολα πολύ μεγάλη δυναμική.

Σε ότι αφορά τα σενάρια πρόθεσης ψήφου που εξετάστηκαν ο Γιάννης Καρούσος κερδίζει τους ανθυποψηφίους του με αρκετά σημαντική διαφορά που αγγίζει ή και ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Νέος Δήμος Παραλιμνίου-Δερύνειας

Στο Δήμο Παραλιμνίου, με βάση τους μέσους όρους της Γενικής Αντίληψης θετικότεροι δείκτες καταγράφονται για τους Κώστα Φυτιρή, Κλεάνθη Κουτσόφτα, Λούκα Πολυκάρπου και Τόμη Φλουρέντζου.

Αν και ο Θεόδωρος Πυρίλλης συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό (15%) στην ερώτηση «πιο θεωρούν καταλληλότερο για τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου», το ποσοστό αυτό δεν είναι ικανό να του δώσει δυναμική αφού τέσσερις ακόμα υποψήφιοι ακολουθούν με πολύ μικρή διαφορά στα ποσοστά τους η οποία εμπίπτει στο στατιστικό σφάλμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Κλεάνθης Κουτσόφτας συγκέντρωσε ποσοστό 12%, ενώ οι Τόμης Φλουρέντζος, Άντρος Καραγιάννης και Κώστας Φυτιρής συγκέντρωσαν 11% αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τα σενάρια πρόθεσης ψήφου που εξετάστηκαν, κανένας από τους υποψήφιους δεν κερδίζει έδαφος αφού τα ποσοστά τους κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα και όλοι έχουν την ίδια πιθανότητα εκλογής.

Στο σενάριο Πυρίλλης, Φλουρέντζου, Καραγιάννης οι διαφορές εμπίπτουν στα πλαίσια του στατιστικού λάθους.

Παρόμοια τάση, αλλά με μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων καταγράφεται στο σενάριο Πυρίλλης, Καραγιάννης, Φυτιρής και Κουτσόφτας, με πρώτο τον Θ. Πυρίλλη (15%) και τελευταίο τον Κ. Κουτσόφτα (10%).

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μοτζοκέρτο, Ινδονησία: Περιστέρια πετούν μπροστά από ένα γιγάντιο άγαλμα του Βούδα στον ναό Maha Vihara Mojopahit, ενόψει του φεστιβάλ Βεσάκ, το οποίο τιμά τη γέννηση, τη φώτιση και το θάνατο του Βούδα. Juni Kriswanto/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στο Λονδίνο ακούγονται συστηματικά πάνω από 300 διαφορετικές γλώσσες και διάλεκτοι!

Σήμερα


Κυριακή
19
Μαΐου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας

Γιορτάζουν :Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνωσία, Θεογνώσιος, Θεόκτιστος, Μένανδρος, Μυροφόρα

1535
Ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ ξεκινάει το δεύτερο ταξίδι του για τη Βόρεια Αμερική με τρία πλοία και 110 άντρες.
1961
Για πρώτη φορά μια ανθρώπινη κατασκευή περνά κοντά από έναν άλλο πλανήτη: το Βενέρα 1 περνά κοντά από την Αφροδίτη.
1971
Εκτόξευση του διαστημοπλοίου Μαρς 2 για τον Αρη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy