Tι συμβαίνει με απειλούμενους καρχαρίες και σαλάχια στις θάλασες της Κύπρου

 


Tι συμβαίνει με απειλούμενους καρχαρίες και σαλάχια στις θάλασες της Κύπρου

Καρχαρίες και σαλάχια από απειλούμενα είδη πιάνονται στα ανοιχτά της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων που συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές και τους ψαράδες για την προστασία των ζώων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ και την Εταιρεία για την Προστασία των Χελωνών (SPOT) ανέλυσαν τους αριθμούς και τα είδη των ελασμοβράχιων (καρχαρίες, σαλάχια και ξιφίες) που αλιεύτηκαν σε μια αλιεία μικρής κλίμακας από το 2018-22.

Από

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σουμάτρα, Ινδονησία: Βουδιστές ρίχνουν ψεύτικα χρήματα για να τιμήσουν τους προγόνους τους, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Πεινασμένων Πνευμάτων στον ναό Gunung Timur. Yt Hariono/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο τελευταίος στρατιώτης που σκοτώθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο Αμερικανός Χένρι Γκάνθερ. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφτηκε στις 11 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου του 1918. Στις 11:01 ο Αμερικανός στρατιώτης δέχτηκε μια μοιραία σφαίρα στο κεφάλι!

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
8
Σεπτεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού

Γιορτάζουν : Γενέθλιος, Σκιαδενή, Τσαμπίκα, Μίκα, Τσαμπίκος

1900
Περίπου 8.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από τυφώνα που πλήττει το Γκάλβεστον του Τέξας.
1946
Η Βουλγαρία γίνεται δημοκρατία (με δημοψήφισμα, οι κάτοικοι της χώρας αρνούνται για Βασιλιά τον ηλικίας 9 ετών Συμεών). Ο Συμεών θα επιστρέψει το 2001 ως πρωθυπουργός στη χώρα.
1951
Υπογράφεται από 49 χώρες ειρήνη με την Ιαπωνία στο Σαν Φρανσίσκο.
1975
Στην Ελλάδα, η τριετής φοίτηση στο Γυμνάσιο γίνεται υποχρεωτική.
1991
Τα Σκόπια γίνονται ανεξάρτητο κράτος από τη Γιουγκοσλαβία, όπως αποφασίζεται σε δημοψήφισμα.