Ζελένσκι: Μπορούν να γίνουν εκλογές ακόμη και σε καιρό πολέμου


Ζελένσκι: Μπορούν να γίνουν εκλογές ακόμη και σε καιρό πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας στις εκκλήσεις Αμερικανού γερουσιαστή να προκηρύξει εκλογές το 2024, δήλωσε χθες Κυριακή ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εκλογές εν μέσω πολέμου, αν οι εταίροι του Κιέβου μοιραστούν το κόστος.

Στην Ουκρανία έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν εκλογές. Ο στρατιωτικός νόμος ανανεώνεται και παρατείνεται κάθε 90 ημέρες. Η τρέχουσα περίοδος πρόκειται να λήξει στις 15 Νοεμβρίου, μετά την

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μεντόν, Γαλλία: Επισκέπτες παρατηρούν ένα γλυπτό φτιαγμένο από πορτοκάλια και λεμόνια στο 91ο Φεστιβάλ Λεμονιού. Το φετινό θέμα είναι «Ταξίδι στα αστέρια». Sébastien Nogier/EPA

Ήξερες ότι...

Η πρώτη νησίδα ασφαλείας σε δρόμο κατασκευάστηκε με δικά του έξοδα από τον Συνταγματάρχη Pierrepoint, έξω από τη λέσχη του στο Λονδίνο. Σκοτώθηκε, στην προσπάθειά του να περάσει τη νησίδα.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Φεβρουαρίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1857
Τερματίζεται η αγγλογαλλική κατοχή Αθηνών-Πειραιώς, η οποία έγινε με πρόσχημα εξαναγκασμού της Ελλάδος σε ουδετερότητα κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
1872
Εγκαίνια του Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.
1913
Οι Βούλγαροι επιτίθενται αιφνιδιαστικά κατά της Νιγρίτας, αλλά μετά από τριήμερο αγώνα, υποχρεώνονται να υποχωρήσουν προς τις Σέρρες. (Αρχή Β Βαλκανικού Πολέμου.)

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy