Γαλλία: 217 συλλήψεις στις διαδηλώσεις για την μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού

 


Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 217 ανθρώπους χθες Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν διαδήλωση στο Παρίσι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων μαζικών διαμαρτυριών εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που εντέλει αποφασίστηκε να εφαρμοστεί χωρίς ψηφοφορία στην κάτω Βουλή, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το France Info, 217 άνθρωποι συνελήφθησαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κατά την ίδια πηγή, μονάδες

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αμριτσάρ, Ινδία: Ένας καλλιτέχνης βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια ζωγραφιά του Βλαντιμίρ Πούτιν, δίπλα σε πορτρέτα των 14 πρωθυπουργών της Ινδίας από την ανεξαρτησία της χώρας, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου. Narinder Nanu/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τελ Αβίβ σημαίνει Λόφος της Άνοιξης.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
7
Δεκεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας

Γιορτάζουν : Αμβρόσιος, Αμβρόσης, Αμβροσία

1787
Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.
1974
Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας [15 Ιουλίου 1974] και την τούρκικη εισβολή [20 Ιουλίου 1974]. Παρά και την τυπικά πλέον αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.