Άγιο Όρος: Έρευνα της OLAF για ηγούμενους που συνδέονται με τον Πούτιν και Ρώσους ολιγάρχες


Έρευνα για τεράστια ποσά και περίεργα ταξίδια.

Η ευρωπαϊκή Υπηρεσία OLAF, που διερευνά οικονομικά εγκλήματα, προχώρησε σε επιχείρηση σε τρεις μονές του Αγίου Όρους στο πλαίσιο έρευνας κατά ηγουμένων οι οποίοι φέρεται να συνδέονται στενά με το σύστημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και Ρώσους ολιγάρχες.

Πηγή ενημέρωσε το klik.gr πως της επιχείρησης προηγήθηκε έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αλλά και σε αυτούς διαφόρων ιδρυμάτων, που φέρεται να χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος.

Αναμένεται, σύντομα, να εκδοθεί έκθεση για την προέλευση και οικονομική διαχείριση τεράστιων ποσών, τα οποία διακινούνται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, η OLAF θα υποβάλλει επίσημο αίτημα για «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων μονών, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες μονές.

Σημειώνεται ότι το Άγιον Όρος έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών, όπως και ο εφοπλιστής Διοικητής του Αθανάσιος Μαρτίνος, καθώς η μοναστική κοινότητα φέρεται να έχει μετατραπεί σε «άντρο» Ρώσων και φιλορώσων πρακτόρων και κατασκόπων, που διακινούνται με πλαστά διαβατήρια.

Υπάρχουν, κατά πληροφορίες, και σχετικές καταγγελίες στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για ύποπτες καταθέσεις και εμβάσματα σε μοναχούς, ηγουμένους και Ιερές Μονές στο Άγιον Όρος.

Πηγή: Lifo.gr

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Πέμπτη
18
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γιορτάζουν : Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα

1906
Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών Ρίχτερ καταστρέφει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
1946
Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.
1954
Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο
1980
Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy