fbpx

Σε αυτές τις επιχειρήσεις εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα - Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας


Βάσει του Διατάγματος που θα αναφέρεται ως το περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για την παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ.16) του 2020, σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή στο δημόσιο και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες Υπηρεσίες και/ή στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό (COVID-19), εντός 24 ωρών, για σκοπούς δημόσιας υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τις σχετικές λεπτομέρειες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησης και/ή της υπηρεσίας του δημόσιου και/ή ευρύτερου δημόσιου τομέα και/ή της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας και/ή της Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα, που αφορούν στον εντοπισμό κρουσμάτων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 15-17/10/2020:

-       Κατάστημα «Αθλοκίνηση», Λεμεσός

-       Κουρείο Ζένιος Ιγνατίου, Λεμεσός

-       Καφενείο «Μάλλον Γλυκύς», Σαριπόλου, Λεμεσός

-       Φούρνος “Sunfresh”, Αγία Φύλα, Λεμεσός

-       Ξενοδοχείο Aldiana, Αλαμινός, Λάρνακα

-       RCB Bank, Λεμεσός

-       Κομμωτήριο Βαλεντίνα, Λεμεσός

-       Κτηματολόγιο, Λεμεσός

-       Κατάστημα Jumbo, Πολεμίδια, Λεμεσός

-       Ταβέρνα «Σαλώμη», Λεμεσός

-       Υποκατάστημα Τράπεζας Κύπρου, Κόλπος Κοραλλίων, Πάφος

Οι διευθύνσεις των πιο πάνω υποστατικών ενημερώθηκαν από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων στους χώρους τους και έγιναν ενέργειες για απομάκρυνση των θετικών στον ιό ατόμων, καθώς και των ατόμων που δηλώθηκαν ως στενές επαφές. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για απολύμανση των χώρων σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Για 35 ολόκληρα χρόνια ο εικονιζόμενος Kaavan βρισκόταν στο κλουβί του στον ζωολογικό κήπο Maragzar του Ισλαμαμπάτ, ικανοποιώντας την περιέργεια παιδιών και μεγάλων για εκείνον. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός ασιατικός ελέφαντας που ζούσε στο Πακιστάν. Αυτά μέχρι χθες γιατί ο Kaavan επαναπατρίζεται στην Καμπότζη και στο μόνιμο καταφύγιο του, μέχρι το τέλος της ζωής του. Το γεγονός έδωσε αφορμή για μια μικρή γιορτή στον κήπο με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Khumaariyan που έπαιξε για χάρη του. EPA/SOHAIL SHAHZAD

Ήξερες ότι...

Αλκατράζ σημαίνει το «Νησί των Πελεκάνων».

Σήμερα


Τετάρτη
25
Νοεμβρίου
2020
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Γιορτάζουν : Αικατερίνη, Αικατερίνα, Κατερίνα, Κατίνα, Κάτια, Ρίνα, Καλοτίνα, Μερκούριος, Μερκούρης, Μέρκουρας, Μάρκορας, Μερκουρία

1783
Αμερικανική Επανάσταση: οι τελευταίοι Βρετανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τη Νέα Υόρκη, τρεις μήνες μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού.
1936
Υπογράφεται μεταξύ Γερμανίας και Ιαπωνίας σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας, γνωστό ως «σύμφωνο κατά της Κομμουνιστικής Διεθνούς».
1942
Ανατινάσσεται η μεγάλη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες ανταρτών του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ και Βρετανών δολιοφθορέων.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy