Έρευνα: Συσκευή που τυπώνει τεχνητό δέρμα φέρνει ελπίδα στη θεραπεία των εγκαυμάτων


Έρευνα: Συσκευή που τυπώνει τεχνητό δέρμα φέρνει ελπίδα στη θεραπεία των εγκαυμάτων

Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια μέθοδο εκτύπωσης τεχνητού δέρματος που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις μεθόδους επούλωσης εγκαυμάτων. Μια ομάδα Καναδών επιστημόνων ανέπτυξε μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την «εκτύπωση» φύλλων τεχνητού δέρματος απευθείας πάνω σε εγκαύματα με τους επιστήμονες να δηλώνουν ότι έχει δοκιμαστεί σε παχιά εγκαύματα σε χοίρους,  με θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα […]

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σειρές. Ξεκίνησε στην πανδημία. Το Edge sky deck του Hudson Yards είχε ξεκινήσει με την άνοιξη να φιλοξενεί τα μαθήματα γιόγκα με την απίστευτη θέα στο Μανχάταν. Εκτοτε το Sky High Yoga δεν έχει σταματήσει παρά την επιστροφή του κόσμου στα γυμναστήρια και την λήξη της πανδημίας με τα εισιτήρια να είναι κλεισμένα για την συμμετοχή εβδομάδες πριν. AP Photo/Ted Shaffrey

Ήξερες ότι...

Η ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα, η Zeng Jinlian, με ύψος 2,47 μέτρα.

Σήμερα


Τρίτη
30
Μαΐου
2023

Γιορτάζουν : Κανένας

1431
Η Ζαν ντ Αρκ, γνωστή και ως Ιωάννα της Λορραίνης, καίγεται στην πυρά από ένα αγγλικό συμβούλιο στη Ρουέν της Γαλλίας
1924
Γίνεται η ιδρυτικη συνέλευση της Α.Ε.Κ. (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών) στην Αθήνα. Αργότερα η ομάδα άλλαξε το όνομα της σε «Κωνσταντινούπολης» σε μία προσπάθεια να οικειοποιηθεί τους Έλληνες πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας.
1941
Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από τον ιστό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ως ένδειξη αντίστασης στη γερμανική κατοχή.
1943
Ο Γιόζεφ Μένγκελε διορίζεται γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου όπου στο εξής θα πραγματοποιήσει απάνθρωπα πειράματα με κρατούμενους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy