fbpx

Καταγγελία ΣΔΕΚ για αδιαφάνεια στις προσφορές φορέα διαφήμισης της ΚΕΔΙΠΕΣ

Ο Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου εντοπίζει αδιαφάνεια στη διαδικασία επιλογής διαφημιστικού γραφείου από την ΚΕΔΙΠΕΣ

 

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ) εκφράζει την απογοήτευσή του για τις αδιαφανείς, κατά την άποψη του Συνδέσμου, διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προκήρυξη διαγωνισμού για Επιλογή Διαφημιστικού Γραφείου από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ (ΚΕΔΙΠΕΣ), την αξιολόγηση των προσφορών και την ενημέρωση των αποτυχόντων προσφοροδοτών. 

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα του διαγωνισμού δεν περιλάμβαναν αναφορά σε μέγιστο προϋπολογισμό, όπως προνοείται από τις αρχές καλής πρακτικής διεθνώς. Επιπρόσθετα, οι αποτυχόντες προσφοροδότες δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για τη βαθμολογία τους, ούτε για τον επιτυχόντα προσφοροδότη και τη δική του βαθμολογία, παρόλο που αναφέρεται στην προκήρυξη (άρθρο 5.1.) ότι «η Σύμβαση θα ανατεθεί στον Προσφοροδότη η προσφορά του οποίου πληροί τους όρους και απαιτήσεις της πρόσκλησης και θα έχει αναδειχθεί ως η προσφορά με τη ψηλότερη τελική κατάταξη (στάθμιση τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης)». Αντίθετα, σε απάντηση επιστολής του Συνδέσμου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την ΚΕΔΙΠΕΣ για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη βαθμολόγηση και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η Υπηρεσία Αγορών και Προσφορών της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέφερε ότι εσωτερικές διαδικασίες δεν επιτρέπουν αυτή την πληροφόρηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μάριος Ιωάννου, δήλωσε σχετικά: «Για λόγους διαφάνειας, θεωρούμε εύλογο ότι οι προσφοροδότες δικαιούνται να λάβουν διαφανή πληροφόρηση, που να συμπεριλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις δικές τους βαθμολογίες, καθώς επίσης και ενημέρωση για τον επιτυχόντα προσφοροδότη. Σκοπεύουμε να ενημερώσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς η ΚΕΔΙΠΕΣ μπορεί τεχνικά να μην αποτελεί εταιρεία του δημόσιου τομέα, αλλά ουσιαστικά ανήκει στο Κράτος και άρα στον φορολογούμενο πολίτη. Στο πλαίσιο του ρόλου μας ως Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις αρχές καλής πρακτικής που έχουν αναδειχθεί στον τομέα διαφήμισης και επικοινωνίας διεθνώς και να εντοπίζουμε τυχόν παραλείψεις και περιπτώσεις αδιαφάνειας, ώστε η διαδικασία των διαγωνισμών για την ανάθεση διαφημιστικών λογαριασμών να γίνεται με τον πιο ομαλό και αποδοτικό τρόπο, ιδιαίτερα όταν αυτοί αφορούν σε χρήματα του δημοσίου.»

Φωτογραφία της ημέρας

kampia

Ο κηπουρός έχει κέφια. Με υπομονή (συστατικό απαραίτητο στην κηπουρική) και λίγη τεχνική, ο πράσινος αδιάφορος θάμνος στο New Paltz της Νέας Υόρκης μεταμορφώθηκε σε χαμογελαστή κάμπια. (Lee Reich via AP)

Ήξερες ότι...

Το 1853 στη Σαρατόνγκα της Νέας Υόρκης, ένας πελάτης επέπληξε τον μάγειρα ενός εστιατορίου, ονόματι Τζορτζ Κραμ, ότι είχε κόψει πολύ χοντρές τις τηγανητές πατάτες. Τότε αυτός από αντίδραση τις ψιλόκοψε, φτιάχνοντας τα πρώτα τσιπς.

Σήμερα


Κυριακή
18
Αυγούστου
2019

Γιορτάζουν : Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, ΑρσινόηΛαύρος, Λαύρης, Λάουρος, Λαύρα, Λάουρα, Φλώρος, Φλώρης, Φλώρα, Φλωρή, Φλωρίτσα

1933
600 νεκροί είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία σε παραμεθόριες περιοχές.
1937
Ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA.
1941
Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες.
1960
Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι.
1977
Το συγκρότημα των Police, με επικεφαλής τον Στινγκ, δίνει την πρώτη του συναυλία στο Μπέρμιγχαμ.
1995
Στο Μαρόκο, από τις πλημμύρες στο Μαρακές, χάνουν τη ζωή τους 73 άτομα..

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy