fbpx

Καταγγελία ΣΔΕΚ για αδιαφάνεια στις προσφορές φορέα διαφήμισης της ΚΕΔΙΠΕΣ

Ο Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου εντοπίζει αδιαφάνεια στη διαδικασία επιλογής διαφημιστικού γραφείου από την ΚΕΔΙΠΕΣ

 

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ) εκφράζει την απογοήτευσή του για τις αδιαφανείς, κατά την άποψη του Συνδέσμου, διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην προκήρυξη διαγωνισμού για Επιλογή Διαφημιστικού Γραφείου από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ (ΚΕΔΙΠΕΣ), την αξιολόγηση των προσφορών και την ενημέρωση των αποτυχόντων προσφοροδοτών. 

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα του διαγωνισμού δεν περιλάμβαναν αναφορά σε μέγιστο προϋπολογισμό, όπως προνοείται από τις αρχές καλής πρακτικής διεθνώς. Επιπρόσθετα, οι αποτυχόντες προσφοροδότες δεν έχουν ενημερωθεί ούτε για τη βαθμολογία τους, ούτε για τον επιτυχόντα προσφοροδότη και τη δική του βαθμολογία, παρόλο που αναφέρεται στην προκήρυξη (άρθρο 5.1.) ότι «η Σύμβαση θα ανατεθεί στον Προσφοροδότη η προσφορά του οποίου πληροί τους όρους και απαιτήσεις της πρόσκλησης και θα έχει αναδειχθεί ως η προσφορά με τη ψηλότερη τελική κατάταξη (στάθμιση τεχνικής και οικονομικής αξιολόγησης)». Αντίθετα, σε απάντηση επιστολής του Συνδέσμου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την ΚΕΔΙΠΕΣ για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη βαθμολόγηση και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η Υπηρεσία Αγορών και Προσφορών της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέφερε ότι εσωτερικές διαδικασίες δεν επιτρέπουν αυτή την πληροφόρηση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μάριος Ιωάννου, δήλωσε σχετικά: «Για λόγους διαφάνειας, θεωρούμε εύλογο ότι οι προσφοροδότες δικαιούνται να λάβουν διαφανή πληροφόρηση, που να συμπεριλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις δικές τους βαθμολογίες, καθώς επίσης και ενημέρωση για τον επιτυχόντα προσφοροδότη. Σκοπεύουμε να ενημερώσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς η ΚΕΔΙΠΕΣ μπορεί τεχνικά να μην αποτελεί εταιρεία του δημόσιου τομέα, αλλά ουσιαστικά ανήκει στο Κράτος και άρα στον φορολογούμενο πολίτη. Στο πλαίσιο του ρόλου μας ως Σύνδεσμος Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κύπρου θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις αρχές καλής πρακτικής που έχουν αναδειχθεί στον τομέα διαφήμισης και επικοινωνίας διεθνώς και να εντοπίζουμε τυχόν παραλείψεις και περιπτώσεις αδιαφάνειας, ώστε η διαδικασία των διαγωνισμών για την ανάθεση διαφημιστικών λογαριασμών να γίνεται με τον πιο ομαλό και αποδοτικό τρόπο, ιδιαίτερα όταν αυτοί αφορούν σε χρήματα του δημοσίου.»

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ενα νέο τρόπο βρήκαν οι επιστήμονες για να παχύνουν το συκώτι από τις χήνες χωρίς την βάρβαρη διαδικασία της καταναγκαστικής τροφής με το χωνί. Ταΐζουν τα δύστυχα πουλιά με ένα χυμό από βακτήρια που σαν αποτέλεσμα έχει να διογκώνει το συκώτι τους για την παρασκευή Foie gras. Η προοπτική να αλλάξουμε εμείς διατροφικές συνήθειες, ούτε που συζητιέται... REUTERS/Regis Duvignau

Ήξερες ότι...

Οι φράουλες ανήκουν στην οικογένεια των ρόδων και όχι των μούρων.

Σήμερα


Παρασκευή
6
Δεκεμβρίου
2019

Γιορτάζουν : Νικόλαος, Νικολέττα, Νικόλας, Νίκος, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης

1917
Μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι του Χάλιφαξ (Καναδάς) προκαλεί 3.000 νεκρούς, 6.000 τραυματίες και 30.000 άστεγους.
1920
Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
2008
Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφονεί τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Ακολουθούν επεισόδια σε όλη την χώρα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy