52 χρόνια μετά: Οι βομβαρδισμοί, ο ξεριζωμός και μια διαδρομή 5 λίρες με προορισμό τη Λεμεσό (video)

 


Η μέρα που άλλαξε τη ζωή τους… Η εισβολή , ο ξεριζωμός, η προσφυγιά . 52 χρόνια μετά, πρόσφυγες από την Κερύνεια θυμούνται και πονούν… Στο αφιέρωμα της Cyprus Times μιλά ο Σωτήρης Πρωτοπαπάς . Θερμές ευχαριστίες στο Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. Οι βομβαρδισμοί, ο φόβος, ο ξεριζωμός και μια διαδρομή 5 λίρες με προορισμό τη Λεμεσό που έγινε το νέο τους σπίτι. Ο Σωτήρης Πρωτοπαπάς, με καταγωγή από την Κερύνεια

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Φουτζίν, Κίνα: Ο Γαλαξίας πάνω από τη Φουτζίν, στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
24
Ιουλίου
2026

Γιορτάζουν : Χριστίνα, Χριστιάνα, Κριστιάνα, Χρίστα, Κρίστα, Χρίστη, Κρίστη, Αθηναγόρας

1567
Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
1923
Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.
1974
Άφιξη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα με το αεριωθούμενο αεροπλάνο της γαλλικής προεδρίας το οποίο έθεσε στη διάθεση του ο γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ Εσταίν, στενός προσωπικός του φίλος. Η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σήμανε και το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.