fbpx

Νατάσα Ευριπίδου: «Είναι άθλος για μια γυναίκα να εργάζεται και να επιστρέφει στο σπίτι και να έχει γεμάτες αγκάλες για τα παιδιά της»

Η Νατάσα είναι η επιτομή της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας η οποία προσπαθεί να κρατά τις ισορροπίες μεταξύ καριέρας και δουλειάς. Για χρόνια βρέθηκε στο «σκληρό» χώρο των Μέσων, όπου εργάστηκε ακατάπαυστα από διάφορους ρόλους μέχρι την στιγμή που η μητρότητα την έκανε να βάλει μια μικρή άνω τελεία.

Μέσα από τον νέο ρόλο της ως μαμά, δεν άφησε το δημοσιογραφικό της δαιμόνιο να περιοριστεί και θέλησε να μάθει τα πάντα που αφορούν το παιδί της,  γι’ αυτό και σύντομα ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί πολλές πληροφορίες και γνώση με άλλες μαμάδες δημιουργώντας την δική της ιστοσελίδα το bebemou.com

Μαζί με αυτά, άλλαξε τομέα στο κλάδο της επικοινωνίας και  τώρα εργάζεται στη διαφημιστική εταιρεία Marketway publicis στο τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

  • Ξεκίνησες από την δημοσιογραφία στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, στην συνέχεια έκανες ένα όμορφο διάλλειμα για την μητρότητα και μετά αλλαγή στο τομέα της επικοινωνίας και απασχόληση πλέον με τα Ψηφιακά Μέσα και την διαφήμιση… Μίλα μας για αυτές τις αλλαγές της ζωής σου, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γενικότερα, είμαι άνθρωπος που ψάχνεται συνέχεια! Θέλω να μαθαίνω νέα πράγματα, βαριέμαι τα στερεότυπα και τη ρουτίνα. Ο χώρος της δημοσιογραφίας με εξιτάρει και μου έδωσε πάρα πολλά και ήταν πολύ σημαντικά και καθοριστικά τα 11 χρόνια δημοσιογραφικής πορείας στον Δία. Εκεί, έμαθα πολλά, βίωσα συναισθήματα πρωτόγνωρα μέσα από τις εμπειρίες και την επικαιρότητα, τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις! Έκανα όντως, τηλεόραση, ραδιόφωνο, ασχολήθηκα με έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία φτάνοντας και σε ανώτερα αξιώματα και ρόλους. Όμως δεν είχα τον πολυτιμότερο ρόλο της ζωής μου, αυτόν της μητρότητας και αυτό με προβλημάτιζε τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ.

Και ήταν εκεί που άρχισα να νιώθω μίαν κατά τρόπον αποστροφή ως προς το - γεμάτο κατά τα άλλα άγχος- επάγγελμά μου κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, όπως ήταν και η εικόνα του καρκινοπαθή πατέρα μου αλλά και των όσων βίωνα κοντά του μέσα στο Ογκολογικό που ήταν  επίσης ένα δεδομένο που με έκανε να σκεφτώ ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι γιατί η ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται παρελθόν. Μετά το θάνατό του, είχα μια νέα επαγγελματική πρόταση να αναλάβω να στήσω το νέο portal του MegaOne και την αποδέχθηκα γιατί θεωρήθηκε μια νέα πρόκληση και μια ευκαιρία να αλλάξω επαγγελματικό περιβάλλον. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία και με ξεχωριστές προκλήσεις. Μετά από 8 περίπου μήνες κυοφορούσα το μωρό μου που για μένα ήταν  ότι πολυτιμότερο και αυτό που ήθελα τα τελευταία χρόνια και που κατά βάθος ήξερα ότι δεν ερχόταν νωρίτερα από το φοβερό άγχος που είχα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Το ότι πήγαινα στους γιατρούς και μου έλεγαν είμασταν αντιμέτωποι με ανεξήγητη υπογονιμότητα, αυτό με προβλημάτιζε ακόμα περισσότερο. Ενώ μεγάλωνε το μωρό μας, μέσα μου, άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω διάφορα που αφορούσαν την μητρότητα πλέον και έτσι γεννήθηκε το www. bebemou.com.

Ήθελα να επικοινωνήσω με τον κόσμο ότι τίποτα δεν είναι άπιαστο όταν το θέλεις πολύ, Θεωρώ ότι είμαι ένα από τα πολλά παραδείγματα των γυναικών που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί. Μέσα από το bebemou και τους επιστημονικούς του συνεργάτες, μαθαίνουμε όλα όσα απασχολούν ένα ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί αλλά και θέματα που προβληματίζουν τις μαμάδες που βεβαίως τα μοιράζονται μαζί μας.  Τον περασμένο Σεπτέμβριο το www.bebemou.com απόκτησε και «πατέρα» , τον Δημήτρη Δημητρίου ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το www.Cyprusnews.eu που είναι ένας καλός φίλος και συνεργάτης! Πιστεύω πολύ στη συνεργασία ανθρώπων που έχουν όραμα και δεν οριοθετούνται και γενικά πιστεύω  στους ανθρώπους που εργάζονται και ψάχνονται και που δεν εργάζονται παθητικά.

Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο, άνοιξα ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο στη ζωή μου, μετά από την τιμητική πρόκληση να εργαστώ στον τομέα του Marketing και της επικοινωνίας στην Marketway Publicis. Μαθαίνω πάρα πολλά και έχω ακόμα πολλά να μάθω δίπλα σε ανθρώπους πανέξυπνους, οραματιστές και πετυχημένους στον τομέα τους που πιστεύουν στην ομαδικότητα και την δυναμική των ανθρώπων.

  • Πως θα περίγραφες τον τομέα της επικοινωνίας στην Κύπρο όπως των βίωσες εσύ από διάφορα καθήκοντα;

Μέσα από τις τελευταίες εμπειρίες μου στην Marketway, o τομέας της επικοινωνίας στην Κύπρο είναι απαιτητικός και μάλιστα σε πολύ ψηλά επίπεδα. Δεν είναι απλά ένας τομέας αλλά είναι το Α και Ω μιας εταιρείας, είτε είναι μικρή είτε μεγάλη! Το στοίχημα είναι πως θα κερδίσεις και πως θα πετύχεις να επικοινωνήσεις το προϊόν σου και να κτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης. Θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος να το επιτύχεις είναι να μην οριοθετείσαι και να ακούς αυτούς που ξέρουν καλά τη δουλειά τους.

  • Μια νέα μητέρα μπορεί να βρει την δύναμη να είναι όχι μόνο παραγωγική στην δουλειά της αλλά και δημιουργική.

Όταν θα επέστρεφα στη δουλειά μου μετά την άδεια μητρότητας ήμουν κάπως προβληματισμένη. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είχα άδεια τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μου μέχρι να γεννήσω το μόνο που ήξερα να κάνω ήταν να δουλεύω και να γυρίζω. Δεν ήξερα πως ήταν να είσαι μαμά που το μαθαίνεις θέλεις δεν θέλεις! Ήταν 4 μήνες βεβαίως μεγάλης απόλαυσης! Λίγο πριν γυρίσω στη δουλειά, ένιωθα μιαν αποστροφή, σκεφτόμουν ότι το μωρό είναι πολύ μικρό να το αφήσω, προβληματιζόμουν αλλά ανυπομονούσα να επιστρέψω στα επαγγελματικά λημέρια. Η πρώτη βδομάδα ήταν δύσκολη, μετά όμως και με την αλλαγή της επαγγελματικής στέγης, τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα. Είναι άθλος για μια γυναίκα  να εργάζεται και να επιστρέφει στο σπίτι και να έχει γεμάτες αγκάλες για τα παιδιά της. Μια μαμά πάντα βρίσκει τη δύναμη, την αγάπη και την υπομονή όσο κουρασμένη και να είναι. 

  • Οι νέοι γονείς βομβαρδίζονται με πληροφορίες για τα παιδιά τους από διάφορες πηγές. Πως μπορούν να μάθουν να αξιολογούν την κάθε πηγή και την καταλληλόλητα των πληροφοριών που παίρνουν;

Αυτός ήταν ένας μεγάλος προβληματισμός, όταν σχεδίαζα ακόμα το www.bebemou.com .

Η αξιοπιστία της πηγής σου, είναι το πιο σημαντικό για τον αναγνώστη. Ναι όντως υπάρχει βομβαρδισμός πληροφοριών για τους νέους γονείς και πολλές αμφίβολες πληροφορίες. Η εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση είναι το πρέπον για κάθε γονέα. Εμείς στο bebemou, έχουμε επιστημονικούς συνεργάτες για αυτόν ακριβώς το λόγο. Κάθε μας θεματική ενότητα είναι βασισμένη σε αξιόπιστες πηγές και ήδη το κοινό μας, μας εμπιστεύεται και μας δείχνει την αγάπη του με κάθε τρόπο. Είμαστε ανοικτοί βεβαίως σε προτάσεις και συνεργασίες αφού πιστεύουμε ότι πάντα υπάρχει χώρος εάν υπάρχει ο ίδιος στόχος!

Επιμέλεια κειμένου:

Χριστιάνα Μανώλη

Φωτογραφία της ημέρας

tzitzikikkk

Καλοκαίρι. Τι θα ήταν η καυτή εποχή του χρόνου χωρίς αυτά. Πως θα εννοούσε κανείς το καλοκαίρι χωρίς τον ήχο των τζιτζικιών;. Στην φωτογραφία ένας μεγάλος τζίτζικας από την Γαλλία. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ήξερες ότι...

Ουρουγουάη σημαίνει Ποτάμι των Ζωγραφιστών Πουλιών.

Σήμερα


Κυριακή
25
Αυγούστου
2019

Γιορτάζουν : Βαρθολομαίος, Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη

1835
Η εφημερίδα The New York Sun αρχίζει να δημοσιεύει, σαν φάρσα, μία σειρά έξι κειμένων τα οποία μιλούν για τη ζωή στη Σελήνη.
1898
Οι Τούρκοι σφάζουν 700 Έλληνες και 15 Άγγλους στο Ηράκλειο Κρήτης.
1914
Διχασμός στην Ελλάδα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από την πρωθυπουργία.
1921
Η Γερμανία υπογράφει συμφωνία ειρήνης με τις ΗΠΑ, τερματίζοντας επίσημα την από 1917 εμπόλεμη κατάσταση.
1939
Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Αδόλφος Χίτλερ διατάζει επίθεση κατά της Πολωνίας.
1944
Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από τους Ναζί.
1980
Η Microsoft ανακοινώνει την έκδοση του Unix, Xenix.
1993
Στο Τόγκο, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Αφρικής (στην εξουσία από το 1967), Νασίγκμπε Εγιαντέμα, κερδίζει τις προεδρικές εκλογές για πολλοστή φορά
2007
Μια σειρά από μεγάλες δασικές πυρκαγιές ξεκινούν στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και άλλα σημεία της Ελλάδας, ξεκινώντας έτσι τη μεγαλύτερη καταστροφή δασών στην καταγεγραμμένη ιστορία της χώρας, και μια από τις φονικότερες παγκοσμίως, αφού τα θύματα ανέρχονται σε δεκάδες.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy