Θέλεις να γίνεις YouTuber; Just do it!


Η Κάτια Κυριακούδη ή αλλιώς Cat Von K όπως είναι γνωστή στο κοινό, είναι η Κύπρια YouTuber με τους 469.000 subscribers στο κανάλι της. Η αυθεντικότητά και ο αυθορμητισμός είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της που την έκαναν να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από το κοινό.

 

Συνέντευξη στην Έλενα Αριστείδου

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το YouTube;

Παρακολουθούσα μια πρώην Youtuber, την Jenna Marbles, η οποία με ενέπνευσε πολύ. Αισθανόμουν οικεία μαζί της, την ένοιωθα φίλη μου… Επίσης, η δύναμη και η επιρροή που ασκεί το You Tube πάνω στους χρήστες, ήταν για μένα μια πρόκληση. Έτσι, με τη βοήθεια ενός δικού μου ανθρώπου που ήταν εξοικειωμένος με τον κόσμο αυτό, βρήκα κι εγώ το θάρρος να δοκιμάσω.

Υπήρξαν και αν ναι, ποια ήταν τα βασικά εμπόδια που αντιμετώπισες ως νέα  YouTuber;

Σίγουρα υπήρξαν εμπόδια. Αρχικά έπρεπε να αποδεχτώ το γεγονός ότι αυτά που λέω δεν αρέσουν σε όλους, ότι δηλαδή υπάρχουν άτομα που ενοχλούνται και αντιδρούν. Φαντάσου για ένα θέμα να έχεις για χρόνια μια συγκεκριμένη άποψη και να μην σου πηγαίνει κανείς κόντρα, ξαφνικά από τη στιγμή που την κοινοποιείς, να βλέπεις να ξεφυτρώνουν εκατό διαφορετικές προσεγγίσεις, συχνά συνοδευόμενες με επικριτικά σχόλια.  Μού πήρε χρόνο για να καταλάβω και ν’ αποδεχτώ πως δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε με όλους.

Επιπρόσθετα, ένεκα του φόρτου των σπουδών μου, ο χρόνος που μπορώ να διαθέτω για την ασχολία αυτή είναι πάντα περιορισμένος. Το YouTube απαιτεί χρόνο και αφοσίωση και όταν σπουδάζεις ταυτόχρονα τα πράγματα δυσκολεύουν. Ελπίζω όταν αποφοιτήσω να έχω τον απαιτούμενο χρόνο για να ξεκινήσω ξανά και να συνεχίσω δυναμικά την παρέμβαση μου στο συγκεκριμένο Μέσο.

Μίλα μας λίγο για τη σχέση σου με το κοινό σου. Υπάρχει επικοινωνία, αλληλοεπίδραση;

Φυσικά και υπάρχει επικοινωνία! Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείς με τους ανθρώπους που θαυμάζουν την δουλειά σου. Βέβαια ίσως λόγω έλλειψης χρόνου να μην ανταποκρίνομαι πολύ γρήγορα στα μηνύματα τους, αλλά είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω όσο περισσότερο και καλύτερα μπορώ .

Η αναγνωρισιμότητα που απέκτησες επηρεάζει την καθημερινότητά σου;

Η αλήθεια είναι ότι κάποτε γίνεται λίγο κουραστική. Ως άνθρωπος είμαι πολύ ντροπαλή και επιπλέον θέλω να κρατώ την προσωπική μου ζωή, τις σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια μου μακριά από τη δημοσιότητα.. Θα έλεγα λοιπόν - χωρίς να θέλω να ακουστώ «ψωνάρα» -,  ότι μου είναι δύσκολο να μιλώ με όλους και παντού. Όταν βέβαια πρόκειται για ένα οργανωμένο event στο οποίο βρίσκομαι για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, την επικοινωνία δηλαδή με όλους, τότε ναι η αναγνωρισιμότητα με γεμίζει και μ’ αρέσει πολύ!

Με τι ασχολήθηκες πριν από το YouTube;

Δεν θυμάμαι να μου έθεσε κάποιος μέχρι σήμερα μια τέτοια ερώτηση... Λοιπόν, η πρώτη μου δουλειά ήταν βοηθός δασκάλας κολύμβησης! Ακολούθως όταν πήρα το απαιτούμενο δίπλωμα, ασχολήθηκα κανονικά ως δασκάλα κολύμβησης και εργάστηκα στον Πρωταρά. Δούλεψα επίσης στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων του πατέρα μου. Εκεί δεν ασχολούμουν απλώς με την ενοικίαση, όταν χρειαζόταν έκανα κούρσες, ενώ κάποτε έπλενα και τα αυτοκίνητα! Έχω δουλέψει για ένα χρόνο ως σερβιτόρα σε ξενοδοχείο στην Ολλανδία, αλλά και στην Κύπρο….

Πιστεύεις πως η σχέση σου με τον Γιώργο, τον γνωστό You Tuber 2j,  σε βοήθησε να γίνεις πιο γρήγορα γνωστή και να εξελιχθείς σε αυτό που είσαι σήμερα;

Φυσικά, 100%! Αν δεν ήταν ο Γιώργος δίπλα, να μου μάθει τα βασικά κυρίως για το πως να κάνω την αρχή, ίσως να μην έμπαινα ποτέ σ’ αυτόν τον χώρο.  Το push που έκανε στο κανάλι μου με βοήθησε τρομερά. Απλά από ένα σημείο και μετά ήταν στο χέρι μου πως να το χειριστώ. Να πω εδώ ότι ανάλογο push που έκανε στο δικό μου κανάλι έκανε και για άλλα άτομα, που όμως δεν προχώρησαν. Εξαρτάται λοιπόν πολύ από το πως θα διαχειριστείς κι εσύ αυτή τη βοήθεια.  Άρα για την επιτυχία, δίνω τα εύσημα και στον εαυτό μου!

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο του YouTube;

Just do it! Δεν χρειάζεσαι ούτε υπερβολικά ακριβό εξοπλισμό, ούτε κάποια τρελή ιδέα, απλά κάν’ το!  Θα πρότεινα μάλιστα στα παιδιά που ενδιαφέρονται, να δημιουργήσουν κανάλι στα αγγλικά, επειδή ναι μεν έτσι θα έχουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό, όμως ταυτόχρονα, αν τα καταφέρουν, θα έχουν και μεγαλύτερες απολαβές.

Και τώρα κάτι διαφορετικό. Ξέρω ότι ασχολείσαι εθελοντικά και στο Αmmochostos Dog Rescuers. Τί σε έκανε να πάρεις μια τέτοια απόφαση;

Σ’ ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση αυτή! Ναι, όταν πριν 4 χρόνια είδα στο facebook ότι ζητούσαν εθελοντές για την φροντίδα ζώων, ανταποκρίθηκα αμέσως. Πάντα είχα μια αδυναμία στα σκυλάκια και ειδικά μετά που υιοθέτησα την δική μου σκυλίτσα, ένοιωθα  ευγνωμοσύνη για τα καταφύγια και το έργο τους. Πήγα λοιπόν και με έβαλαν αμέσως  δουλειά! Συγκεκριμένα καθάριζα τα κλουβιά όταν τα ζώα πήγαιναν για βόλτα. Σύντομα ένιωσα μέρος αυτής της υπέροχης ομάδας, σε βαθμό που να μην θέλω να σταματήσω την ενασχόληση μου με τα σκυλάκια. Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις τη χαρά με την οποία σε υποδέχονται τα ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο μέχρι να βρουν το δικό τους σπίτι…. Στην πορεία έγινα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του καταφυγίου και από τότε λαμβάνω μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν το καταφύγιο. Να τονίσω ότι όλοι δουλεύουμε και παλεύουμε για την ευημερία των ζώων αφιλοκερδώς και νομίζω αυτό λέει πολλά.

Πιστεύεις πως ως You Tuber και ειδικά μέσα από τον προσωπικό σου προφίλ στο Instagram έχεις επηρεάσει και ευαισθητοποιήσει κόσμο ν’ ασχοληθεί και να βοηθήσει αδέσποτα ζωάκια;

Θέλω να ελπίζω πως ναι. Βέβαια στα κοινωνικά δίχτυα δεν ανεβάζω όλα όσα κάνω για το καταφύγιο επειδή δεν θέλω να «κουράζω». Ωστόσο ελπίζω πως έστω και εκείνες οι λιγοστές φωτογραφίες που ποστάρω,  να είναι αρκετές για να ευαισθητοποιούν το κοινό, ώστε να δει με διαφορετικό τρόπο τα καταφύγια και τα αδέσποτα. Όταν γίνεις εθελοντής σε καταφύγια,  αλλάζει εντελώς η άποψη σου για τα ζώα. Γίνεσαι πιο συναισθηματικός και όταν ειδικά κάποιο σκυλάκι υιοθετηθεί και δεις  τις φωτογραφίες με την νέα του οικογένεια, τότε λες ναι, αυτό που κάνω αξίζει πολύ!

youtubercy

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Στρατιωτικά άλογα αφηνιάζουν ματωμένα στο κέντρο της πόλης αφού ξέφυγαν κατά τη διάρκεια πρωινής άσκησης. Ένας εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε: «Αρκετά μέλη προσωπικού και άλογα έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη». Jordan Pettitt/PA

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Σήμερα


Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Γιορτάζουν : Νίκη

1684
Απονέμεται δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση της δαχτυλήθρας.
1850
Ο βαρόνος Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια προκειμένου να μεταδώσει τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Απαρχή του Πρακτορείου Ειδήσεων Ρόιτερ
1901
Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πολιτεία που καθιερώνει διά νόμου τις πινακίδες αδείας στα αυτοκίνητα.
1942
Στη χειρότερη τραγωδία σε ορυχείο, 1.549 εργάτες σκοτώνονται από έκρηξη στη Μαντζουρία της Κίνας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy