Ξένια Κωνσταντίνου: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσφέρω για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Κύπρου»


Η Ξένια Κωνσταντίνου, Βουλεύτρια στη Λευκωσία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, διεκδικεί εκ νέου έδρα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

 

Κυρία Κωνσταντίνου, γιατί επαναδιεκδικείτε έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εξασφαλίσετε εκ νέου μια θέση στην Βουλή των Αντιπροσώπων;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω ακόμη πιο ουσιαστικά να υπηρετώ και να στηρίζω την παράταξη και την πατρίδα μου εκφράζοντας θέσεις και προάγοντας ζητήματα που συμβάλουν προς την κατεύθυνση της προόδου και του εκσυγχρονισμού.

Πιστεύω ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στη Βουλή ότι έχω επιδείξει έργο, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Έχω επιλύσει προβλήματα, στάθηκα με ειλικρίνεια δίπλα στον κάθε άνθρωπο και πήρα την πρωτοβουλία για νομοθετικές αλλαγές με σκοπό να υποστηρίξω  τα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους μας. Έχω συμβάλει και εργάστηκα ενεργά για να προωθήσω τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις κοινωνικές επιχειρήσεις, τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον κώδικα δεοντολογίας βουλευτών κλπ. Διεκδικώ επανεκλογή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να συνεχίσω να συμβάλλω στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας καλύτερης χώρας και μιας καλύτερης κοινωνίας. Θεωρώ ότι η πολιτική έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και πρωτίστως έχει ανάγκη από μία επικαιροποιημένη σχέση πολίτη – πολιτικού με άξονες την τιμιότητα και τη διαφάνεια.

Επιθυμώ να συνεχίσω και να ολοκληρώσω πρωτοβουλίες που έχω ήδη ξεκινήσει, όπως, την αναγνώριση και κατοχύρωση της πρακτικής άσκησης για νέους, την πρωτοβουλία για αλλαγή του όρου “παιδική πορνογραφία”, την απλοποίηση διαδικασιών του κράτους προς όφελος του πολίτη και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τους τελευταίους 14 μήνες είδα προτάσεις νόμου που έχω καταθέσει με τη συμβολή και άλλων συναδέλφων να υπερψηφίζονται και ζητήματα που έχω αναδείξει να επιλύονται. Νιώθω όμως πως έχω ακόμη πολλά να κάνω. Χρειαζόμαστε ένα πιο γρήγορο, φιλικό και προσβάσιμο κράτος για να υποστηρίξουμε τον πολίτη και τον επιχειρηματία αλλά και για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αν οι πολίτες της Λευκωσίας με τιμήσουν με τη ψήφο τους το δικό μου αποκλειστικό μέλημα θα είναι η καθημερινή δουλειά με τιμιότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρώ ότι κάθε αξίωμα είναι αποκλειστικά θέση ευθύνης και προσφοράς. Αυτά είναι τα πιστεύω και ο οδοδείκτης μου στην πολιτική.

Το τελευταίο διάστημα το πολιτικό κλίμα είναι τοξικό. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η προεκλογική περίοδος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκτοξεύουν καθημερινά πυρά προς την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της διαφθοράς;

Έχουμε μπροστά μας κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές και έχουμε να διαχειριστούμε άμεσα την κρίση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Έχουμε επιπλέον 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις ενώπιον μας, αυτή της δικαιοσύνης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δημόσιας υπηρεσίας. Δύο χρόνια είναι μεγάλος κοινοβουλευτικός χρόνος για να πετύχουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να ψηφιστούν από τη Βουλή για το συλλογικό καλό όλων μας, αν επιδειχθεί η μίνιμουμ συναίνεση. Αντιλαμβάνεστε ότι αν ζήσουμε δύο χρόνια παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος, με έντονη πόλωση και τοξικότητα, ότι αυτό θα επιφέρει τις χειρότερες συνέπειες για όλους και κυρίως για την οικονομία. 

Τι σας έρχεται στο μυαλό και γιατί, όταν ακούτε ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»;

Η υπερβολή! Είναι μια φράση που νομίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ δημόσια, αλλά και μία από τις αγαπημένες φράσεις των δημοσιογράφων. Εγώ προτιμώ να μιλώ για “κάθαρση”. Νομίζω είναι πιο συμπεριληπτική. Δηλαδή περιλαμβάνει, διερεύνηση, διαφάνεια, τιμωρία αλλά και τέτοιες θεσμικές αλλαγές που να αφήνουν οριστικά στο παρελθόν κάθε εστία διαφθοράς. 

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς και όχι έναν άλλον/η υποψήφιο/α από το κόμμα σας;

Στην Επαρχία Λευκωσίας υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν μέχρι και πέντε σταυροί προτίμησης. Αν οι συμπολίτες μας κρίνουν κι αξιολογούν τη μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πορεία και δημόσια παρουσία μου ως σοβαρή, θετική, παραγωγική και εποικοδομητική, τότε, τους καλώ να με στηρίξουν περιλαμβάνοντάς με στους σταυρούς προτίμησης.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρώμη, Ιταλία: Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ΄, Καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζεται στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Guglielmo Mangiapane/Reuters

Ήξερες ότι...

Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

Σήμερα


Παρασκευή
9
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν : Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας

1936
Μετά τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός αναλαμβάνουν μια επιχείρηση καταστολής που οδηγεί σε λουτρό αίματος. 10 νεκροί έπεσαν εκείνο το απόγευμα. Το βράδυ ο λαός είναι η μόνη εξουσία στην πόλη (σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών) και ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος γράφει ένα από τα καλύτερα ποιήματά του, τον «Επιτάφιο».
1945
Πρώτη μέρα ειρήνης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η 9η Μάη ανακηρύσσεται ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
1994
Ο Νέλσον Μαντέλα ανακηρύσσεται ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
1998
Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Ντάνα Ιντερνάσιοναλ κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy