Ξένια Κωνσταντίνου: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσφέρω για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Κύπρου»


Η Ξένια Κωνσταντίνου, Βουλεύτρια στη Λευκωσία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, διεκδικεί εκ νέου έδρα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

 

Κυρία Κωνσταντίνου, γιατί επαναδιεκδικείτε έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εξασφαλίσετε εκ νέου μια θέση στην Βουλή των Αντιπροσώπων;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω ακόμη πιο ουσιαστικά να υπηρετώ και να στηρίζω την παράταξη και την πατρίδα μου εκφράζοντας θέσεις και προάγοντας ζητήματα που συμβάλουν προς την κατεύθυνση της προόδου και του εκσυγχρονισμού.

Πιστεύω ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στη Βουλή ότι έχω επιδείξει έργο, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Έχω επιλύσει προβλήματα, στάθηκα με ειλικρίνεια δίπλα στον κάθε άνθρωπο και πήρα την πρωτοβουλία για νομοθετικές αλλαγές με σκοπό να υποστηρίξω  τα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους μας. Έχω συμβάλει και εργάστηκα ενεργά για να προωθήσω τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις κοινωνικές επιχειρήσεις, τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον κώδικα δεοντολογίας βουλευτών κλπ. Διεκδικώ επανεκλογή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να συνεχίσω να συμβάλλω στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας καλύτερης χώρας και μιας καλύτερης κοινωνίας. Θεωρώ ότι η πολιτική έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και πρωτίστως έχει ανάγκη από μία επικαιροποιημένη σχέση πολίτη – πολιτικού με άξονες την τιμιότητα και τη διαφάνεια.

Επιθυμώ να συνεχίσω και να ολοκληρώσω πρωτοβουλίες που έχω ήδη ξεκινήσει, όπως, την αναγνώριση και κατοχύρωση της πρακτικής άσκησης για νέους, την πρωτοβουλία για αλλαγή του όρου “παιδική πορνογραφία”, την απλοποίηση διαδικασιών του κράτους προς όφελος του πολίτη και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τους τελευταίους 14 μήνες είδα προτάσεις νόμου που έχω καταθέσει με τη συμβολή και άλλων συναδέλφων να υπερψηφίζονται και ζητήματα που έχω αναδείξει να επιλύονται. Νιώθω όμως πως έχω ακόμη πολλά να κάνω. Χρειαζόμαστε ένα πιο γρήγορο, φιλικό και προσβάσιμο κράτος για να υποστηρίξουμε τον πολίτη και τον επιχειρηματία αλλά και για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αν οι πολίτες της Λευκωσίας με τιμήσουν με τη ψήφο τους το δικό μου αποκλειστικό μέλημα θα είναι η καθημερινή δουλειά με τιμιότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρώ ότι κάθε αξίωμα είναι αποκλειστικά θέση ευθύνης και προσφοράς. Αυτά είναι τα πιστεύω και ο οδοδείκτης μου στην πολιτική.

Το τελευταίο διάστημα το πολιτικό κλίμα είναι τοξικό. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η προεκλογική περίοδος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκτοξεύουν καθημερινά πυρά προς την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της διαφθοράς;

Έχουμε μπροστά μας κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές και έχουμε να διαχειριστούμε άμεσα την κρίση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Έχουμε επιπλέον 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις ενώπιον μας, αυτή της δικαιοσύνης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δημόσιας υπηρεσίας. Δύο χρόνια είναι μεγάλος κοινοβουλευτικός χρόνος για να πετύχουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να ψηφιστούν από τη Βουλή για το συλλογικό καλό όλων μας, αν επιδειχθεί η μίνιμουμ συναίνεση. Αντιλαμβάνεστε ότι αν ζήσουμε δύο χρόνια παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος, με έντονη πόλωση και τοξικότητα, ότι αυτό θα επιφέρει τις χειρότερες συνέπειες για όλους και κυρίως για την οικονομία. 

Τι σας έρχεται στο μυαλό και γιατί, όταν ακούτε ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»;

Η υπερβολή! Είναι μια φράση που νομίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ δημόσια, αλλά και μία από τις αγαπημένες φράσεις των δημοσιογράφων. Εγώ προτιμώ να μιλώ για “κάθαρση”. Νομίζω είναι πιο συμπεριληπτική. Δηλαδή περιλαμβάνει, διερεύνηση, διαφάνεια, τιμωρία αλλά και τέτοιες θεσμικές αλλαγές που να αφήνουν οριστικά στο παρελθόν κάθε εστία διαφθοράς. 

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς και όχι έναν άλλον/η υποψήφιο/α από το κόμμα σας;

Στην Επαρχία Λευκωσίας υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν μέχρι και πέντε σταυροί προτίμησης. Αν οι συμπολίτες μας κρίνουν κι αξιολογούν τη μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πορεία και δημόσια παρουσία μου ως σοβαρή, θετική, παραγωγική και εποικοδομητική, τότε, τους καλώ να με στηρίξουν περιλαμβάνοντάς με στους σταυρούς προτίμησης.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ανοιχτό Μουσείο: Το εικαστικό πρόγραμμα ονομάζεται Art Valais. Σκοπός του είναι να δημιουργηθεί σε μια τεράστια περιοχή 5.224 χιλιομέτρων το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, φέρνοντας σημαντικούς καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους πάνω σε προσόψεις κατοικιών όπως το εικονιζόμενο του Ελβετού καλλιτέχνη Jasm Oneστο Saniese, βάζοντας τις Αλπεις στον καλλιτεχνικό χάρτη.EPA/GABRIEL MONNET

Ήξερες ότι...

Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

Σήμερα


Τετάρτη
7
Ιουνίου
2023

Γιορτάζουν : Κανένας

1494
Ισπανία και Πορτογαλία υπογράφουν τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας, μοιράζοντας τις κτήσεις τους στην Αμερική.
1892
Ο J.F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.
1903
Στη Γαλλία ο καθηγητής Πιερ Κιουρί ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το πολώνιο.
1923
Ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1929
Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος - το μικρότερο στον κόσμο.
1943
Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.
1965
Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.
2003
Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy