Ξένια Κωνσταντίνου: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να προσφέρω για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Κύπρου»


Η Ξένια Κωνσταντίνου, Βουλεύτρια στη Λευκωσία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, διεκδικεί εκ νέου έδρα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

 

Κυρία Κωνσταντίνου, γιατί επαναδιεκδικείτε έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ποιες είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εξασφαλίσετε εκ νέου μια θέση στην Βουλή των Αντιπροσώπων;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω ακόμη πιο ουσιαστικά να υπηρετώ και να στηρίζω την παράταξη και την πατρίδα μου εκφράζοντας θέσεις και προάγοντας ζητήματα που συμβάλουν προς την κατεύθυνση της προόδου και του εκσυγχρονισμού.

Πιστεύω ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στη Βουλή ότι έχω επιδείξει έργο, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Έχω επιλύσει προβλήματα, στάθηκα με ειλικρίνεια δίπλα στον κάθε άνθρωπο και πήρα την πρωτοβουλία για νομοθετικές αλλαγές με σκοπό να υποστηρίξω  τα παιδιά, τους νέους, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους μας. Έχω συμβάλει και εργάστηκα ενεργά για να προωθήσω τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις κοινωνικές επιχειρήσεις, τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον κώδικα δεοντολογίας βουλευτών κλπ. Διεκδικώ επανεκλογή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να συνεχίσω να συμβάλλω στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας καλύτερης χώρας και μιας καλύτερης κοινωνίας. Θεωρώ ότι η πολιτική έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και πρωτίστως έχει ανάγκη από μία επικαιροποιημένη σχέση πολίτη – πολιτικού με άξονες την τιμιότητα και τη διαφάνεια.

Επιθυμώ να συνεχίσω και να ολοκληρώσω πρωτοβουλίες που έχω ήδη ξεκινήσει, όπως, την αναγνώριση και κατοχύρωση της πρακτικής άσκησης για νέους, την πρωτοβουλία για αλλαγή του όρου “παιδική πορνογραφία”, την απλοποίηση διαδικασιών του κράτους προς όφελος του πολίτη και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τους τελευταίους 14 μήνες είδα προτάσεις νόμου που έχω καταθέσει με τη συμβολή και άλλων συναδέλφων να υπερψηφίζονται και ζητήματα που έχω αναδείξει να επιλύονται. Νιώθω όμως πως έχω ακόμη πολλά να κάνω. Χρειαζόμαστε ένα πιο γρήγορο, φιλικό και προσβάσιμο κράτος για να υποστηρίξουμε τον πολίτη και τον επιχειρηματία αλλά και για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Αν οι πολίτες της Λευκωσίας με τιμήσουν με τη ψήφο τους το δικό μου αποκλειστικό μέλημα θα είναι η καθημερινή δουλειά με τιμιότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρώ ότι κάθε αξίωμα είναι αποκλειστικά θέση ευθύνης και προσφοράς. Αυτά είναι τα πιστεύω και ο οδοδείκτης μου στην πολιτική.

Το τελευταίο διάστημα το πολιτικό κλίμα είναι τοξικό. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η προεκλογική περίοδος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκτοξεύουν καθημερινά πυρά προς την Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα με αιχμή του δόρατος το ζήτημα της διαφθοράς;

Έχουμε μπροστά μας κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές και έχουμε να διαχειριστούμε άμεσα την κρίση της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Έχουμε επιπλέον 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις ενώπιον μας, αυτή της δικαιοσύνης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δημόσιας υπηρεσίας. Δύο χρόνια είναι μεγάλος κοινοβουλευτικός χρόνος για να πετύχουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να ψηφιστούν από τη Βουλή για το συλλογικό καλό όλων μας, αν επιδειχθεί η μίνιμουμ συναίνεση. Αντιλαμβάνεστε ότι αν ζήσουμε δύο χρόνια παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος, με έντονη πόλωση και τοξικότητα, ότι αυτό θα επιφέρει τις χειρότερες συνέπειες για όλους και κυρίως για την οικονομία. 

Τι σας έρχεται στο μυαλό και γιατί, όταν ακούτε ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»;

Η υπερβολή! Είναι μια φράση που νομίζω δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ δημόσια, αλλά και μία από τις αγαπημένες φράσεις των δημοσιογράφων. Εγώ προτιμώ να μιλώ για “κάθαρση”. Νομίζω είναι πιο συμπεριληπτική. Δηλαδή περιλαμβάνει, διερεύνηση, διαφάνεια, τιμωρία αλλά και τέτοιες θεσμικές αλλαγές που να αφήνουν οριστικά στο παρελθόν κάθε εστία διαφθοράς. 

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς και όχι έναν άλλον/η υποψήφιο/α από το κόμμα σας;

Στην Επαρχία Λευκωσίας υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν μέχρι και πέντε σταυροί προτίμησης. Αν οι συμπολίτες μας κρίνουν κι αξιολογούν τη μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πορεία και δημόσια παρουσία μου ως σοβαρή, θετική, παραγωγική και εποικοδομητική, τότε, τους καλώ να με στηρίξουν περιλαμβάνοντάς με στους σταυρούς προτίμησης.

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χρειάστηκαν δύο εταιρίες, η Rose in Good Faith που κατασκευάζει παπούτσια και η Doc Johnson που κατασκευάζει Sex Toys για την κατασκευή. Και φυσικά πολλά πλαστικά ερωτικά παιχνίδια που είτε ήταν ελαττωματικά ή απούλητα για να ανακυκλωθούν και να δημιουργηθεί το άκρως αντιερωτικό παπούτσι της φωτογραφίας. AP Photo/Chris Pizzello

Ήξερες ότι...

Το τελευταίο μέλος της οικογένειας Βοναπάρτη, ο Τζερόμ Ναπολέων Βοναπάρτης, πέθανε το 1945, όταν μπερδεύτηκε στο λουρί του σκύλου του και έπεσε στο έδαφος.

Σήμερα


Σάββατο
20
Αυγούστου
2022
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Γιορτάζουν : Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Ελντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα

1000
Ο Στέφανος Α στέφεται Βασιλιάς της Ουγγαρίας (εθνική εορτή στη χώρα).
1914
Κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τις Βρυξέλλες.
1920
Αρχίζει στο Ντιτρόιτ τη λειτουργία του ο πρώτος εμπορικός ραδιοφωνικός σταθμός.
1940
Ο Λέων Τρότσκι δολοφονείται στην κατοικία του κοντά στην Πόλη του Μεξικού.
1945
Στη βόρεια Κίνα, οι κομμουνιστές συγκρούονταν με κυβερνητικά στρατεύματα.
1968
Η Σοβιετική Ένωση καταλύει την «Άνοιξη της Πράγας».
1977
Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν το διαστημόπλοιο Voyager 2.
1998
Ο στρατός των ΗΠΑ βομβαρδίζει τα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ένα «ύποπτο» εργοστάσιο χημικών στο Σουδάν, ως αντίποινα για το βομβαρδισμό των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, στις 7 Αυγούστου. Από την επίθεση καταστρέφεται ολοσχερώς το εργοστάσιο φαρμάκων al Shifa στο Χαρτούμ. Αξιωματούχοι το Προέδρου Κλίντον «δικαιολογούν» την επίθεση λέγοντας, ότι το εργοστάσιο είχε σχέση με την κατασκευή χημικών οπλών.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy