Quasimodo - Ανδρέας Αγρότης: «Άσχημα φρούτα, όμορφες γεύσεις»


Μια φορά κι έναν καιρό, μια ομάδα δημιουργικών απροσάρμοστων ενώθηκε και δημιούργησε τον Quasimodo. Η ιδέα ήταν απλή: άσχημα φρούτα, όμορφες γεύσεις!

 

Οι μαρμελάδες, οι σάλτσες και άλλες φυσικές παρασκευές του Quasimodo δημιουργούνται από τα μη καλαίσθητα φρούτα και λαχανικά, συντελώντας στη μειώση των περίπου 10 εκατομμύρια τόνων τροφίμων που χάνονται κάθε χρόνο, ως σπατάλη τροφίμων.

Oι χειροποίητες δημιουργίες Quasimodo παρασκευάζονται με αγάπη, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές, χωρίς συντηρητικά. Η φιλοσοφία της ομάδας του Quasimodo είναι να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και τη φύση, μειώνοντας παράλληλα το παγκόσμιο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, ένα προϊόν τη φορά.

Πιστεύουν ότι τα εύγεστα και νόστιμα τρόφιμα για όλους, μπορούν και πρέπει να συμβαδίσουν με την αναζωογόνηση του πλανήτη μας.

Ο CEO της Αmalthia Trading (Nicosia) Ltd, Ανδρέας Αγρότης μίλησε στο CyprusNews.eu και τον Δημήτρη Δημητρίου:

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Λίγα λόγια για τον Quasimodo και την Amalthia Trading:

Ο Quasimodo είναι η απάντησή μας στις προκλήσεις των καιρών. Κάθε χρόνο τόνοι φρούτων και λαχανικών καταλήγουν στις χωματερές, λόγω μη διάθεσής τους στην αγορά, και αυτό μας ευαισθητοποίησε.

Τον τελευταίο χρόνο, η Amalthia Trading (Nicosia) Ltd, αποφάσισε να στήσει μια ομάδα από κατάλληλα καταρτισμένους επαγγελματίες, ώστε να δημιουργήσει μια νέα σειρά μεταποιημένων προϊόντων, δίνοντας αξία σε φρούτα και λαχανικά που δεν διοχετεύονται στην αγορά, για οποιοδήποτε λόγο.

Η ομάδα μας αποτελείται από τον Chef μας, Noel Bassil, την τεχνολόγο τροφίμων, τους βοηθούς διαλογής και παρασκευής και υποστηρίζεται από τα τμήματα marketing, λογιστηρίου και διανομής της Amalthia Trading (Nicosia) ltd.

Όλα μας τα προϊόντα παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προνοούνται από τα συστήματα πιστοποίησης που διατηρεί η εταιρία. Παίρνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στην καλύτερή τους κατάσταση και τα μεταποιούμε ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές χωρίς τη χρήση συντηρητικών.

 Όλα φυσικά και νόστιμα.

Η σειρά του Quasimodo περιλαμβάνει μέχρι στιγμής:

 

 

Η σειρά του Quasimodo περιλαμβάνει μέχρι στιγμής:

 

Μαρμελάδες

 

Ροδάκινο & Νεκταρίνι

Φορμόζα

Αχλάδι

Αχλάδι & Διάφορα μπαχαρικά

Μήλο & Κανέλα

 

Σάλτσες

 

Πίτσα & Ζυμαρικά

100 % Ντοματοπολτός

 

Σύντομα και με νεα προίοντα όπως: Smoothies, παγωμένες σούπες, φρεσκοπαγωμένα φρούτα, κατεψυγμένα - τεμαχισμένα λαχανικά και άλλες πολλές εμπνεύσεις.

 

Ποιοί είμαστε:

Τo προϊοντα Quasimodo, παρασκευάζονται στην Κύπρο από την εταιρεία Amalthia Trading Nicosia Ltd, ίσως την μεγαλύτερη εταιρεία εισαγωγής και προμήθειας φρούτων και λαχανικών στην Κύπρο.

Μάθετε περισσότερα στο:

www.amalthiatrading.com

www.facebook.com/amalthiatradingnic

Instagram: amalthiatradingnic

 



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρώμη, Ιταλία: Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ΄, Καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζεται στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό. Guglielmo Mangiapane/Reuters

Ήξερες ότι...

Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.

Σήμερα


Σάββατο
10
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν :Σίμων, Ζωή, Ζήσης, Ζησούλα, Ζώης, Ζήσιμος, Ζωΐτσα, Ζωζώ, Πηγή, Κρήνη, Κρηνιώ

1497
Ο Αμέριγκο Βεσπούκι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, αναχωρεί από την Ισπανία για το πρώτο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
1503
Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στα Νησιά Καϊμάν και τα ονομάζει Λας Τορτούγας (Οι Χελώνες) εξαιτίας των πολλών θαλάσσιων χελώνων που υπήρχαν εκεί.
1925
Η Κύπρος ανακηρύσσεται από την Αγγλία αποικία του Βρετανικού Στέμματος.
1940
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.
1979
Η Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας αποκτούν την αυτονομία τους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy