Στη νέα εποχή, ενωμένοι. Της Φωτούλας Χατζήπαπα


Η γνώση και η εμπειρία σ’ αυτή τη νέα εποχή που ανατέλλει, είναι επιβεβλημένη.

 

photo_2_copy.jpg

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα, προκλήσεις και προοπτικές, για τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της μεταρρύθμισης μπορεί να είναι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων και η οικονομική βιωσιμότητα των νέων τοπικών Αρχών, όμως το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι η δημιουργία μιας ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Εκ των πραγμάτων, η γνώση και η εμπειρία σ’ αυτή τη νέα εποχή που ανατέλλει είναι επιβεβλημένη. Αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου Λακατάμιας, τον Ιανουάριο του 2017, θέσαμε συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιούργησαν η πανδημία και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, δεν το βάλαμε κάτω, ούτε κρυφτήκαμε πίσω από δικαιολογίες. Με σχέδιο και μεθοδικότητα καταφέραμε να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεών μας.

Με υπεύθυνη οικονομική διαχείριση σώσαμε τον Δήμο από τη χρεοκοπία και διαχειριστήκαμε συνετά και στοχευμένα κάθε ευρώ, καθιστώντας το χρέος βιώσιμο. Εκσυγχρονίσαμε το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη, αυξήσαμε τους πνεύμονες πρασίνου, δημιουργήσαμε υποδομές για ΑμΕΑ, παιδότοπους, χώρους άθλησης, αλλά και χώρους φιλικούς για τα ζώα. Δώσαμε έμφαση στην καθαριότητα και τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα ανοίξαμε νέα κανάλια επικοινωνίας με τους δημότες. Η Λακατάμια έγινε ένας ελκυστικός οικιστικός προορισμός για νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, καθώς επίσης για επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση, διεκδικήσαμε με επιτυχία τη μετεξέλιξη σε ισχυρό δημοτικό Κέντρο, επιδιώκοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και των τριών διαμερισμάτων (Λακατάμιας, Τσερίου και Συνοικισμού Ανθούπολης). Ασφαλώς πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μπορεί σ’ αυτή την πορεία να έγιναν και λάθη. Αλάνθαστοι όμως είναι συνήθως όσοι δεν εργάζονται και δεν προσπαθούν.

Η δημιουργία του νέου δήμου, μας φέρνει ενώπιον νέων διακυβευμάτων. Να ανταποκριθούμε με ακόμη περισσότερη επάρκεια στις προσδοκίες και τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών. Ενωμένοι πλέον οι δημότες Λακατάμιας, Τσερίου και συνοικισμού Ανθούπολης, καλούμαστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να πάμε ακόμα πιο μπροστά:

  • με όραμα και σχέδιο
  • με υπεύθυνη και χρηστή διοίκηση
  • με μεθοδική δουλειά και εντιμότητα
  • με συναίνεση
  • με κοινωνική ευαισθησία
  • με στόχους ρεαλιστικούς και εφικτούς
  • με γνώμονα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια στον Δήμο Λακατάμιας, στον Δήμο Τσερίου και τον συνοικισμό Ανθούπολης
  • με την πόρτα μας πάντοτε ανοικτή, μα προπαντός έξω από τα γραφεία μας, δίπλα στον κάθε δημότη.

 

Στη νέα εποχή, προχωράμε ενωμένοι!

Η γνώση και η εμπειρία, σε συνδυασμό με την πολιτική της συναίνεσης που ακολουθήσαμε την τελευταία εφταετία αποτελούν για εμάς πυξίδα και κινητήρια δύναμη. Συνεχίζουμε με οδηγό τη σύνθεση απόψεων και τη συνένωση δυνάμεων. Με τους πολίτες -ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας και προέλευσης- συμμέτοχους και συνοδοιπόρους.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εντατικός διάλογος με δημότες, οργανωμένα σύνολα και φορείς με στόχο να επανέλθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, το οποίο θα παρουσιαστεί και θα αποτελεί τον οδικό χάρτη υλοποίησης του οράματός μας.

*Ανεξάρτητη υποψήφια Δήμαρχος Λακατάμιας

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Shangluo, Κίνα: Μια κατεστραμμένη γέφυρα στην επαρχία Shaanxi στη βόρεια Κίνα. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι αναφέρθηκαν νεκροί και περισσότεροι από 30 αγνοούνται μετά την κατάρρευση, η οποία προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές. CNS/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Μέχρι τον 14ο αιώνα, τα ρολόγια είχαν μόνο ωροδείκτη. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο αιώνες για να προστεθούν λεπτοδείκτες και δευτερολεπτοδείκτες!

Σήμερα


Δευτέρα
22
Ιουλίου
2024

Γιορτάζουν : Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω, Μαρκέλλα

1587
Μία δεύτερη ομάδα Άγγλων αποίκων φτάνει στο νησί Ρόανοκ στη Βόρεια Καρολίνα σε μια προσπάθεια επανίδρυσης της ερημωμένης αποικίας.
1613
Ενθρονίζεται ο Μιχαήλ Φιοντόροβιτς Ρομάνοβ στη Μόσχα ως «Μιχαήλ Α, τσάρος πάσης Ρωσίας».
1812
Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων διεξάγεται ο Πόλεμος των Χερσονήσων, στο πλαίσιο του οποίου οι αγγλικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Άρθουρ Γουέλσλι (μετέπειτα Δούκα του Ουέλλινγκτον) νικούν τις γαλλικές στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.
1962
Κακή αρχή για το Πρόγραμμα Μάρινερ: το Μάρινερ 1 καταστρέφεται 293 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy