fbpx

Η «Εκτός Λειτουργίας» Πύλη Εμβολιασμού... Του Πάνη Πιερή


Γιατί η Κύπρος δεν μπορεί να κτίσει ένα σύστημα διαχείρισης ραντεβού που να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους από 35,000 ταυτόχρονους χρήστες...

 

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα η Πύλη Εμβολιασμών δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους Κύπριους πολίτες για δεύτερη φορά.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει:

“Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες πως η Πύλη Εμβολιασμών Covid19 έχει τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος που προκύπτει όταν πολλαπλοί χρήστες επιλέγουν ταυτόχρονα το ίδιο ραντεβού στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο για τον ίδιο δικαιούχο.”

Στο δελτίο τύπου, το Υφυπουργείο αναφέρει κάποιους από τους λόγους που το ηλεκτρονικό σύστημα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες και κάνει έκκληση στους πολίτες:

“Υπενθυμίζεται πως η Πύλη Εμβολιασμών έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 35.000 χρήστες ταυτόχρονα. Σήμερα, 15 Απριλίου, και ενώ ο αριθμός των εν δυνάμει δικαιούχων ανέρχεται γύρω στις 26.000, καταγράφηκε πολλαπλάσιος αριθμός συνδεδεμένων χρηστών στις 07:30πμ, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση και μη ανταπόκριση του συστήματος.

Θερμή έκκληση προς τους πολίτες όπως για κάθε δικαιούχο γίνεται προσπάθεια μόνο από ένα άτομο για διευθέτηση ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται η συνεχής υπερφόρτωση του συστήματος και η συνεπακόλουθη ταλαιπωρία των πολιτών.”

Δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που στηρίζει την πύλη εμβολιασμού δεν έχει κτιστεί ή σχεδιαστεί σωστά. Άμεσα πρέπει να βρεθεί η λύση ούτως ώστε να μην ταλαιπωρείται ο Κύπριος πολίτης. Μιλούμε για πολλές ώρες χαμένης παραγωγικότητας. 35.000 ταυτόχρονοι χρήστες είναι πολλοί λίγοι όταν οι 26,000 δικαιούχοι τρέχουν να κλείσουν ένα συγκεκριμένο μόνο εμβόλιο. Καλώς ή κακώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει με αρκετό κόσμο να φοβάται να βάλει το εμβόλιο της AstraZeneca. Η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού έπρεπε να διαφοροποιηθεί και να εφαρμοστούν τεχνολογικές λύσεις που προβλέπουν και μειώνουν την υπερφόρτωση.

Είναι ανεπίτρεπτο ένα σύστημα που θα κοστίσει εκατομμύρια τα πρώτα πεντέμιση χρόνια να έχει τόσες τεχνολογικές ελλείψεις στο σχεδιασμό λύσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣΥ το 2017 ολόκληρο το σύστημα θα κοστίσει €11,3 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια η Πύλη Εμβολιασμού δεν είναι μέρος αυτού του προϋπολογισμού αφού το κονδύλι βγήκε από το Υπουργείο Υγείας.

Αυτό που διερωτώνται αρκετοί Κύπριοι πολίτες μας είναι γιατί δεν μπορεί η χώρα μας να κτίσει ένα απλό σύστημα διαχείρισης ραντεβού. Ειδικά όταν αυτό το σύστημα χτίζεται με την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα και πολυεθνικών τεχνολογικών εταιρείων.

Ας ελπίσουμε τα επόμενα τεχνολογικά συστήματα να είναι πολύ καλύτερα.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, η πύλη θα ξανατεθεί σε λειτουργία σήμερα, 15 Απριλίου, στις 14:30 μέχρι τις 20:00, για τα άτομα ηλικίας 61-63 ετών.

Γράφει ο Panis Pieri, ιδρυτής του TechCyprus.com

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ενα παιδί ντυμένο με αδιάβροχο προσπαθεί να πιάσει ένα λουλούδι. Η τεράστια τοιχογραφία του Αργεντίνου Martin Ron δεν είναι εμπνευσμένη από τις συνηθισμένες μέχρι πρότινος πλημμύρες στην χώρα. Αντίθετα έγινε για με αφορμή την χαμηλότερη στάθμη του σημαντικότερου ποταμού της Αργεντινής, Parana. REUTERS/Agustin Marcarian

Ήξερες ότι...

Αργεντινή σημαίνει «Ασημένια Χώρα».

Σήμερα


Δευτέρα
27
Σεπτεμβρίου
2021
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Γιορτάζουν : Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

1821
Το Μεξικό κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία
1918
Ο Ελληνικός Στρατός (Ι και ΧΙΙΙ Μεραρχίες) απελευθερώνει ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία από τους Βουλγάρους.
1939
Στο πλαίσιο του Β Παγκοσμίου πολέμου, η Πολωνία παραδίδεται στους Γερμανούς, μετά από 26 ημέρες πολιορκίας και περίπου 140.000 Πολωνοί στρατιώτες πιάνονται αιχμάλωτοι
1940
Η ναζιστική Γερμανία, η φασιστική Ιταλία και η αυτοκρατορική Ιαπωνία υπογράφουν σύμφωνο συμμαχίας, που έμεινε στην ιστορία ως "Άξονας". Η Ιαπωνία εισβάλει στην Ινδοκίνα
1941
Ιδρύεται στην Αθήνα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ), με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Το ένοπλο τμήμα του αποτέλεσε ο "Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός" (ΕΛΑΣ).
1951
Η γερμανική Βουλή ψηφίζει ομόφωνα την καταβολή αποζημιώσεων στους Εβραίους
1960
Το Μεξικό εθνικοποιεί όλες τις επιχειρήσεις
1972
Είκοσι επτά χρόνια μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία και η Κίνα τερμάτισαν την εμπόλεμη κατάσταση των χωρών τους ανταλλάσσοντας πρεσβευτές
2004
Τραγωδία με λεωφορείο στα Καμένα Βούρλα, με 7 μαθητές Λυκείου νεκρούς (από το Λύκειο Φαρκαδώνας Τρικάλων) και 34 τραυματίες από σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με νταλίκα στο πέταλο του Μαλιακού. Οι μαθητές μετέβαιναν στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy