fbpx

Πιστοί στην άνοιξή σου! Του Νίκου Γεωργίου


Ζούμε στην εποχή της ισοπέδωσης και της απαξίωσης των πάντων.

 

Εξέλιξη απολύτως δικαιολογημένη και καθόλου άδικη. Με τους πολίτες να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις από απόσταση και με καχυποψία, νιώθοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν τους ακούει και δεν τους εκφράζει. Μια κατάσταση για την οποία αποκλειστική ευθύνη έχουν οι πολιτικοί.

Μπορούν να χυθούν τόνοι μελανιού για το τι φταίει. Αν είναι η διαφθορά, η πολιτική μας κουλτούρα, ή ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κόμματα, οι θεσμοί και το πολιτικό μας σύστημα. Το βέβαιο είναι ότι η αδιαφορία, η αποχή και η αποστασιοποίηση δεν κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Η απαξίωση, άλλωστε, δεν τιμωρεί τα κόμματα, αλλά τους ίδιους τους πολίτες. Μήπως η αυξητική τάση της αποχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις βελτίωσε καθόλου την κατάσταση;

Αν συμφωνούμε ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, τότε ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος της χώρας μας περνά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τα στεγανά μπορούν να σπάσουν μόνο μέσα από τη συμμετοχή. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου και μείωσης της διαφθοράς -πέρα από την ενδυνάμωση του νομοθετικού και ελεγκτικού πλαισίου- είναι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Χρειάζεται να εμπιστευτούμε νέες φωνές, να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν προτάσεις και νέες ιδέες. Σ’ αυτό το πλαίσιο, εξέφρασα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Επαρχία Αμμοχώστου στις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Με ένα διττό στόχο:

  • Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, για την Αμμόχωστο και την Κύπρο ολόκληρη. Με πίστη στην άνοιξη μιας πόλης, που εδώ και 47 χρόνια κρατείται όμηρος διαπραγματευτικών τακτικών. Μιας πόλης που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να κτιστεί η Κύπρος του μέλλοντος, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Για να συνεργαστούν, να επενδύσουν και να κτίσουν το κοινό τους μέλλον. Αποκαθιστώντας, παράλληλα, τα δίκαια και τα δικαιώματα των προσφύγων και των νόμιμων κατοίκων. Για να το πετύχουμε αυτό, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο για την Αμμόχωστο, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη. Διότι η μη λύση δεν είναι λύση. Είναι εθνική καταστροφή. Σημαίνει διαιώνιση του τουρκικού στρατού, απειλή ολοκληρωτικού εποικισμού, σύνορα με την Τουρκία. Νέα τετελεσμένα θα παγιώνονται μέρα με τη μέρα. Και όσο κλισέ κι αν ακούγεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα, η ώρα της ευθύνης έφθασε. Βρισκόμαστε στο και πέντε του Κυπριακού με κίνδυνο αντί της επανένωσης της μοιρασμένης μας πατρίδας να χάσουμε και την ΑΟΖ και το Βαρώσι.
  • Να συνεισφέρω στην κοινή προσπάθεια για ένα πιο σύγχρονο κράτος. Με πίστη στην άνοιξη μιας πατρίδας που θα αγκαλιάσει τους πολίτες της. Σε ένα ανθρωποκεντρικό ευρωπαϊκό κράτος, που θα δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Τα μικρά και τα μεγάλα που επηρεάζουν τις ζωές μας. Συμβάλλοντας στη μεταρρυθμιστική και νομοθετική διαδικασία με ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις. Για τους πρόσφυγες και τους αγρότες, τις νέες και τους νέους, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της επαρχίας μας. Για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Ισχυρή πεποίθησή μου είναι ότι μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα. Με πυξίδα τη γνώση, τον δυναμισμό, την εντιμότητα και τις καθαρές θέσεις, μπορούμε να θέσουμε γερά θεμέλια για μια καλύτερη Κύπρο. Με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

*Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Είναι λέει η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Το κορεάτικο «παιχνίδι του καλαμαριού» έχει πια εκατομμύρια οπαδούς και φυσικά οι επιρροές του έχουν κατακλύσει την ζωή μας. Οπως τα ζαχαρωτά της φωτογραφίας με την ονομασία «dalgona» ή «ppopgi» που αποτελούσαν ένα από τα παιχνίδια της σειράς και φτιάχνονται από ζάχαρη και σόδα με ένα απλό σχέδιο πάνω τους και ξεπουλούν στην Κίνα. EPA/YONHAP

Ήξερες ότι...

Το 1740 μία αγελάδα κρίθηκε ένοχη για μαγεία στη Γαλλία και εκτελέστηκε.

Σήμερα


Κυριακή
17
Οκτωβρίου
2021
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Γιορτάζουν :Αντίγονος, Ευπρέπιος, Ευπρέπειος, Ευπρεπής, Ευπρεπία

1864
Ψηφίζεται νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα.
1888
Πατεντάρεται ο οπτικός φωνόγραφος από τον Τόμας Έντισον (η πρώτη κινηματογραφική ταινία).
1918
Ανακωχή του Μούδρου, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και των Δυνάμεων της Αντάντ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
1937
Την πρώτη τους εμφάνιση σε κόμικς εφημερίδας των ΗΠΑ κάνουν τα 3 σχεδόν ίδια ανίψια του Ντόναλντ Ντακ, ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι.
1956
Η Βρετανία ανοίγει το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον κόσμο, στο Κάλντερ Χολ.
1979
Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στη Μητέρα Τερέζα.
1994
Ιορδανία και Ισραήλ αποφασίζουν να υπογράψουν μια ιστορική συνθήκη ειρήνης, δίνοντας τέλος στη μεταξύ τους 46χρονη εμπόλεμη κατάσταση.
1997
Στην Κούβα, στη Σάντα Κλάρα, μεταφέρονται και ενταφιάζονται τα οστά του θρυλικού επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, τριάντα χρόνια μετά την εκτέλεση του στη Βολιβία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy