fbpx

Πιστοί στην άνοιξή σου! Του Νίκου Γεωργίου


Ζούμε στην εποχή της ισοπέδωσης και της απαξίωσης των πάντων.

 

Εξέλιξη απολύτως δικαιολογημένη και καθόλου άδικη. Με τους πολίτες να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις από απόσταση και με καχυποψία, νιώθοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν τους ακούει και δεν τους εκφράζει. Μια κατάσταση για την οποία αποκλειστική ευθύνη έχουν οι πολιτικοί.

Μπορούν να χυθούν τόνοι μελανιού για το τι φταίει. Αν είναι η διαφθορά, η πολιτική μας κουλτούρα, ή ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κόμματα, οι θεσμοί και το πολιτικό μας σύστημα. Το βέβαιο είναι ότι η αδιαφορία, η αποχή και η αποστασιοποίηση δεν κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Η απαξίωση, άλλωστε, δεν τιμωρεί τα κόμματα, αλλά τους ίδιους τους πολίτες. Μήπως η αυξητική τάση της αποχής στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις βελτίωσε καθόλου την κατάσταση;

Αν συμφωνούμε ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, τότε ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος της χώρας μας περνά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τα στεγανά μπορούν να σπάσουν μόνο μέσα από τη συμμετοχή. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου και μείωσης της διαφθοράς -πέρα από την ενδυνάμωση του νομοθετικού και ελεγκτικού πλαισίου- είναι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Χρειάζεται να εμπιστευτούμε νέες φωνές, να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν προτάσεις και νέες ιδέες. Σ’ αυτό το πλαίσιο, εξέφρασα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Επαρχία Αμμοχώστου στις βουλευτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Με ένα διττό στόχο:

  • Να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, για την Αμμόχωστο και την Κύπρο ολόκληρη. Με πίστη στην άνοιξη μιας πόλης, που εδώ και 47 χρόνια κρατείται όμηρος διαπραγματευτικών τακτικών. Μιας πόλης που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να κτιστεί η Κύπρος του μέλλοντος, φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Για να συνεργαστούν, να επενδύσουν και να κτίσουν το κοινό τους μέλλον. Αποκαθιστώντας, παράλληλα, τα δίκαια και τα δικαιώματα των προσφύγων και των νόμιμων κατοίκων. Για να το πετύχουμε αυτό, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο για την Αμμόχωστο, αλλά και για την Κύπρο ολόκληρη. Διότι η μη λύση δεν είναι λύση. Είναι εθνική καταστροφή. Σημαίνει διαιώνιση του τουρκικού στρατού, απειλή ολοκληρωτικού εποικισμού, σύνορα με την Τουρκία. Νέα τετελεσμένα θα παγιώνονται μέρα με τη μέρα. Και όσο κλισέ κι αν ακούγεται μετά από σχεδόν μισό αιώνα, η ώρα της ευθύνης έφθασε. Βρισκόμαστε στο και πέντε του Κυπριακού με κίνδυνο αντί της επανένωσης της μοιρασμένης μας πατρίδας να χάσουμε και την ΑΟΖ και το Βαρώσι.
  • Να συνεισφέρω στην κοινή προσπάθεια για ένα πιο σύγχρονο κράτος. Με πίστη στην άνοιξη μιας πατρίδας που θα αγκαλιάσει τους πολίτες της. Σε ένα ανθρωποκεντρικό ευρωπαϊκό κράτος, που θα δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Τα μικρά και τα μεγάλα που επηρεάζουν τις ζωές μας. Συμβάλλοντας στη μεταρρυθμιστική και νομοθετική διαδικασία με ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις. Για τους πρόσφυγες και τους αγρότες, τις νέες και τους νέους, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της επαρχίας μας. Για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Ισχυρή πεποίθησή μου είναι ότι μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα. Με πυξίδα τη γνώση, τον δυναμισμό, την εντιμότητα και τις καθαρές θέσεις, μπορούμε να θέσουμε γερά θεμέλια για μια καλύτερη Κύπρο. Με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις.

*Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ποιόν να ειδοποιήσει και που να τηλεφωνήσει ο αξιαγάπητος ήρωας E.T. που μάλλον οι νεαροί δεν γνωρίζουν ποιος είναι. Ο λατρεμένος ήρωας του Steven Spielberg έγινε τοιχογραφία στην Ρώμη από τον Harry Greb με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Ήξερες ότι...

Το σεξ μεταξύ των φιδιών διαρκεί από 6 μέχρι 12 ώρες.

Σήμερα


Παρασκευή
23
Απριλίου
2021
Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Γιορτάζουν : Γεώργιος, Γεωργής, Γιώργος, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ

1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελλάδα υπογράφει ανακωχή με τη Γερμανία.
1967
Ο Σογιούζ 1 εκτοξεύεται σε τροχιά μεταφέροντας τον κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Κομάρωφ, ο οποίος σκοτώνεται κατά την επάνοδο στη Γη.
1999
Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν το κτίριο τής σερβικής ραδιοτηλεόρασης (RTS), σκοτώνοντας 16 εργαζόμενους σε αυτήν.
2010
Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy