Έγινε ή όχι πριμοδότηση προς την ΕΔΕΚ; Τι λένε οι συσπειρώσεις

 


Έγινε ή όχι πριμοδότηση προς την ΕΔΕΚ; Τι λένε οι συσπειρώσεις

Το 10,58% που εξασφάλισε η ΕΔΕΚ το βράδυ της Κυριακής (26/5) αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών.

Η πτωτική τάση των ποσοστών του κινήματος τα τελευταία χρόνια δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση ότι θα μπορούσε εύκολα να αγγίξει αυτό το ποσοστό.

Το εν λόγω γεγονός, άνοιξε μια συζήτηση, κατά ποσό η ΕΔΕΚ «πριμοδοτήθηκε» από άλλα κόμματα. Σίγουρη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί καθώς δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί αν συγκεκριμένοι κομματικοί μηχανισμοί εργάστηκαν μεθοδικά, στο πλαίσιο μιας «στρατηγικής πριμοδότησης».

Οι

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τζαμπάλια, Γάζα: Κατεστραμμένα κτίρια στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Majdi Fathi/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Ο κοντύτερος άνθρωπος που κατοίκησε επί της Γης ήταν ο νεπαλέζος αγρότης Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι. Είχε ύψος 0,546 μ., ζύγιζε 15 κιλά και φυσικά αποτελούσε επίλεκτο μέλος των Ρεκόρ Γκίνες.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
10
Δεκεμβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας

Γιορτάζουν : Κανένας

1520
Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια την Παπική Βούλα Exsurge Domine, η οποία καταδίκαζε τις θέσεις του και τον καλούσε να τις αποκηρύξει.
1893
Ο Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".
1901
Απονεμήθηκαν τα πρώτα Βραβεία Νόμπελ.
1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη των Φιλιππίνων.
1948
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.