Άδικη η αντιμετώπιση των νοσηλευτών. Του Κωνσταντίνου Καρεκλά

nosilekiprosΔιανύουμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας όπου καλούμαστε μέσα στα επόμενα 15 χρόνια να απαλαγούμε εντελώς από τον έλεγχο και εποπτεία της Τρόικας.

Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται και επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα ενώσει τους εργοδοτουμένους και εργοδότες, είτε αυτοί είναι στον Δημόσιο τομέα είτε στον Ιδιωτικό.

Ορισμένα κόμματα όμως δεν λένε να σταματήσουν να σκέφτονται το προσωπικό και κομματικό συμφέρον και συνεχίζουν επικοινωνιακές και στρατηγικές τακτικές του Διαίρει και βασίλευε. Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας, στρέφοντας τα πυρά προς άλλες κατευθύνσεις.

Για να προχωρήσουμε μπροστά και να δούμε το μέλλον αποτρέποντας την οποιαδήποτε επάνοδο της Τρόικας στο νησί, θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μαζί, να γίνουμε συνοδοιπόροι και να αγωνιστούμε για την εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας. Είναι ανάγκη να σταματήσουν οι διαπληκτισμοί που πάντα έχουν ως θύμα τον απλό φορολογούμενο πολίτη.

Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω μιας αορίστου απεργίας των νοσηλευτών οι οποίοι πίστεψαν στις κρατικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για αναγνώριση και εξίσωση τους μετά που θα προχωρούσαν οι ίδιοι με δικά τους έξοδα σε αναβάθμιση του Πτυχίου τους. Η ανισότητα και η κατηγοριοποίηση των νοσηλευτών σε δύο ταχύτητες παραβιάζει κάθε κώδικα ισότητας και σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, και είναι πολύ πιο άσχημη η εικόνα που έχουμε όταν αυτή η αντιμετώπιση έρχεται από το ίδιο το κράτος.

Οι νοσηλευτές, θεωρώ πως δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό και θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί αύριο μπορεί εμείς να είμαστε σε αυτή τη θέση. Το πλέον ανησυχτικό όμως, είναι το γεγονός ότι οι πολιτικές δηλώσεις ορισμένων κομμάτων, δημιουργούν και τροφοδοτούν μια συγκρουόμενη ατμόσφαιρα μεταξύ του λαού, και πιο συγκεκριμένα των υπαλλήλων του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, προκαλώντας παράλληλα και το αίσθημα της αγανάκτησης των ανέργων.

Η Αλληλεγγύη και η ενότητα πρέπει να πρυτανεύσουν και να δείξουμε τον δέοντα σεβασμό προς τους πολίτες που με το μεροκάματο τους συντηρούν αυτή την χώρα, είτε ανήκει στον Δημόσιο τομέα είτε στον Ιδιωτικό. Ο ένας χρειάζεται τον άλλο και πρέπει να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλο και όχι απέναντι.

Γράφει: Κωνσταντίνος Καρεκλάς


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Σάββατο
27
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy