Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος που αγνοούνταν από μέσα Μαρτίου
Νεκρός στην περιοχή των Λογγάδων στα Ιωάννινα εντοπίστηκε 55χρονος που είχε εξαφανιστεί από τα μέσα Μαρτίου και αγνοούνταν για περισσότερες από δύο εβδομάδες.
Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images
Ήξερες ότι...
Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Σήμερα
Πέμπτη
18
Ιουνίου
2026
Γιορτάζουν : Κανένας
1815
Γίνεται η μάχη του Βατερλώ, την οποία ο Ναπολέων έχασε από Άγγλους και Πρώσσους.
1953
Ανακηρύσσεται η Δημοκρατία της Αιγύπτου και καταργείται η Βασιλεία.
1967
Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Μοντερέι Ποπ Φεστιβάλ.
1983
Η αστροναύτης Σάλλυ Ράιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που πετάει στο διάστημα.
1989
Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Στις Εθνικές εκλογές νικητής η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αργότερα ορίζεται νέα ημερομηνία Εθνικών εκλογών η 5η Νοεμβρίου.