Οι 25 δραστηριότητες που λάτρεψαν περισσότερο οι ταξιδιώτες το 2023


Σύμφωνα με το φετινό «Travelers’ Choice Best of the Best» του Trip Advisor.

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρώμη, Ιταλία: Μια εναέρια άποψη δείχνει τον Ίκαρο, μια τοιχογραφία της καλλιτέχνιδας Judith de Leeuw, γνωστής ως JDL, που είναι ζωγραφισμένη στον πλευρικό τοίχο του Serpentone (Το Μεγάλο Φίδι), ενός κατοικημένου συγκροτήματος μήκους 1 χιλιομέτρου που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του '70 στη συνοικία Corviale. Andreas Solaro/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

Σήμερα


Δευτέρα
8
Ιουλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Γιορτάζουν : Θεόφιλος, Φιλιώ, Προκόπιος, Προκόπης, Προκοπία

1497
Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα αποπλέει από τη Λισαβώνα με προορισμό την Ινδία.
1656
Κατά την Α Σταυροφορία, 15.000 Χριστιανοί στρατιώτες βαδίζουν γύρω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ.
1908
Συνάπτεται σκληρή μάχη μεταξύ 150 Βουλγάρων Κομιτατζήδων και των ανταρτικών σωμάτων των Εμμ. Νικολούδη, Βολάνη και Καραβίτη στο ύψ. Πιπερίτσα του όρους Καϊμακτσαλάν, με αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των Κομιτατζήδων που είχαν 28 νεκρούς. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής τους Πογόντσες.
1990
Η Δυτική Γερμανία (νυν Γερμανία) κατακτά το παγκόσμιο κύπελλο στο ποδόσφαιρο κερδίζοντας στη Ρώμη την Αργεντινή με 1-0. Το νικητήριο γκολ σημειώνει ο Αντρέας Μπρέμε με πέναλτι 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy