Σεβασμός Ελλάδα! Η επόμενη μέρα... Του Χρίστου Χριστοφίδη


 

sintagmaxris

Σεβασμός.

Το 61+% δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Καθαρή λαϊκή άποψη με μηνύματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι πολιτικές της λιτότητας, οδηγούν σε αδιέξοδα. Με αυτά τα δεδομένα οφείλουμε μια μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στον ελληνικό λαό και τους αγώνες του.

Εκτιμώ ότι αύριο ξεκινά μια πολύ δύσκολη πορεία. Και η πρόταση Τσίπρα να γίνει αποδεκτή θα έχουμε νέα μέτρα. Χωρίς απομείωση χρέους δεν υπάρχει βιώσιμη πορεία.

Η ελληνική κυβέρνηση θα περάσει τρομερά δύσκολες στιγμές. Η ελπίδα όμως νίκησε. Έστω πρόσκαιρα. Αυτό έχει τεράστια σημασία.

Οι λεγόμενοι Θεσμοί συμπεριφέρθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα με όρους νέο αποικισμού. Με πολιτικούς όρους ανατροπής της κυβέρνησης. Αν συνεχίσουν με τους ίδιους πολιτικούς όρους θέτουν Ελλάδα, Ευρώπη και το παγκόσμιο σε απροσδιόριστους κινδύνους.

Επίσης στο εσωτερικό της Ελλάδας πρεπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα και να αποτραπεί η ακραία αντιπαράθεση. Ο ελληνικός λαός ανέτρεψε τη μιντιοκρατία, το life style του συστήματος, τις απειλές και τους εκβιασμούς. Η ελληνική νεολαία δειχνει το δρόμο.

Η κυβέρνηση Αναστασιαδη, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να σεβαστούν επιτέλους τη βούληση του ελληνικού λαού που μπορεί να αναγεννήσει την ελπίδα. Και να πάρουν και κάποια μηνύματα επιτέλους! Έστω και εάν η αμφισβήτηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης τους "θρησκείας", δημιουργεί πρόβλημα στους σχεδιασμούς τους.

Το ΑΚΕΛ στηρίζει τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του. Στηρίζει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Εντείνει τον αγώνα του στην Κύπρο. Και συντονίζεται με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη για την ανατροπή μιας καταστροφικής πορείας.

Γράφει: Χρίστος Χριστοφίδης



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Φοίνιξ, ΗΠΑ: Πολιτική πινακίδα της καλλιτέχνιδας Κάρεν Φιορίτο που σατιρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ίλον Μασκ. Το έργο, με τίτλο «Twitler και η μαριονέτα του Πούτιν πάνε στην Ουάσιγκτον», παρουσιάζει τον Μασκ ως μαριονετίστα που ελέγχει τον Τραμπ. Στην άλλη πλευρά του έργου, με τίτλο «Αρχιψεύτης» (Liar in Chief), γίνεται αναφορά στο Project 2025, μια συντηρητική πρόταση για ριζική αναδιάρθρωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Eduardo Barraza/Zuma/Rex/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το χτύπημα μίας ενήλικης καμηλοπάρδαλης είναι τόσο δυνατό που μπορεί να αποκεφαλίσει ένα λιοντάρι.

Σήμερα


Παρασκευή
14
Μαρτίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας, Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π

Γιορτάζουν : Βενέδικτος, Βενεδίκτη, Βενεδικτίνη, Βενεδικτίνα, Ευφράσιος, Ευφράσης, Ευφράσας, Φράσας, Φράσιος, Φράσης, Ματθίλντη, Ματίλντα, Ματθίλδη, Μαθίλδη, Θίλδη, Θίλδα, Τίτα

1489
Η βασίλισσα της Κύπρου Κατερίνα Κορνάρο πουλά το βασίλειό της στη Βενετία.
1647
Τριακονταετής Πόλεμος: Η Βαυαρία, η Κολονία, η Γαλλία και η Σουηδία υπογράφουν ανακωχή στο Ουλμ.
1794
Ο Ιλάι Γουίτνεϊ κατοχυρώνει πατέντα για την εκκοκκιστική μηχανή επεξεργασίας βαμβακιού.
1944
Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα πολιτικά κόμματα. Επανασύσταση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
1957
Εκτελείται δια απαγχονισμού από τους Άγγλους ο μαθητής Γυμνασίου Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
2004
Αθήνα, ο Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σe υποκατάστημα της Citibank της Λ. Κηφισίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy