fbpx

Το αγρινό επέτασε... Της Χριστιάνας Μανώλη

cccypairΑυτά τα χρόνια χάσαμε πολλά ως λαός. Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας και τώρα χάνουμε ακόμα ένα κομμάτι του εαυτού μας. Χάνουμε στους αιθέρες το δικό μας περήφανο αγρινό, που παύει πλέον να πετά.

Θυμάμαι από μικρή τον μπαμπά μου να μας λέει στα ταξίδια που κάναμε, ότι είναι καλό πάντα να προτιμάμε τις δικές μας αερομεταφορές, τόσο για την δική μας ασφάλεια αλλά και γιατί θα ήταν καλύτερο να ενισχύσουμε την χώρα μας παρά κάποιο ιδιωτικό συμφέρον.

Παρόλα αυτά τα χρόνια πέρασαν,  οι δυσκολίες όμως που είχαν οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν τις άφηναν να ορθοποδήσουν, καθώς οι σπατάλες, η κακοδιαχείριση αλλά και η προσπάθεια για κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση της εταιρείας έπαιξαν κύριο ρόλο για το λουκέτο των αερογραμμών. Τα ΜΜΕ μετέδιδαν το δυσοίωνο τους μέλλον εδώ και καιρό , μα όλοι πιστεύαμε  πως θα σωθούν. Πως θα γινόταν τουλάχιστον μια σοβαρή προσπάθεια για την διάσωση των ΚΑ, καθώς οι υπεύθυνοι έστω την ύστατη στιγμή θα σκέπτονταν  τις τόσες οικογένειες που θα υπέφεραν οικονομικά από το κλείσιμο τους.  Τελικά όμως τίποτα δεν έλαβαν υπόψην, αφού κάποιοι  βάλθηκαν  εδώ και καιρό να ιδιωτικοποιήσουν και να ξεπουλήσουν  ακόμα και το αέρα που αναπνέουμε…

Γι αυτό λοιπόν απόψε, λέμε καληνύχτα στο Αγρινό μας που δεν θα ξαναπετάξει.  Το ευχαριστούμε γιατί την πιο δύσκολη του στιγμή, τότε που ο αέρας μύριζε πραγματικά πόλεμο, εκείνο το μαύρο καλοκαίρι που το σπίτι του είχε βομβαρδιστεί στάθηκε όρθιο και συνέχισε να πετά για να υπενθυμίζει σε όλο τον κόσμο ότι στην πραγματικότητα ζει στα βουνά ενός μικρού νησιού στην ανατολική Μεσόγειο.

Καληνύχτα,  Κυπριακές Αερογραμμές και αγαπητό Αγρινό,  κάποτε πετάξαμε μαζί…


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μια μικρή πόλη από σκηνές στήθηκε με αφορμή το φεστιβάλ Magh Mela, στο Prayagraj της Ινδίας. Θρησκευτικοί ηγέτες και πιστοί έχουν συγκεντρωθεί για την γιορτή και την δύναμη του εξαγνισμού των νερών, όπου με μια βουτιά ξεπλένονται οι αμαρτίες. Οσο για λουλούδια στην διάρκεια της προσευχής που απεικονίζονται στην φωτογραφία θα έχουν και αυτά την σημασία τους. (AP Photo/Rajesh Kumar Sing

Ήξερες ότι...

Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα είδη που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση.

Σήμερα


Σάββατο
27
Φεβρουαρίου
2021

Γιορτάζουν : Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

1700
Ανακαλύπτεται το νησί της Νέας Βρετανίας.
1844
Η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αϊτή.
1900
Ιδρύεται το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα με την αρχική ονομασία «Συνέδριο Εργατικής Αντιπροσώπευσης».
1943
Εκπνέει ο εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς. Η κηδεία του έγινε την επομένη και με την συμμετοχή χιλιάδων Αθηναίων μετατράπηκε σε μεγαλειώδη εκδήλωση εθνικής αντίστασης, παρά την ισχυρή παρουσία των κατοχικών δυνάμεων. Ο Άγγελος Σικελιανός απαγγέλλει «Ηχήστε οι σάλπιγγες» και ο λαός ψάλλει με ενθουσιασμό τον Εθνικό Ύμνο.
2010
Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 8,8 Ρίχτερ στη νότια Χιλή, με επίκεντρο την Κονσεπσιόν. Δημιουργείται γιγαντιαίο τσουνάμι.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy