Συμμετοχή Υπεραγορών Αλφαμέγα σε διεθνές συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό


Στο επίκεντρο η μελλοντική εξέλιξη του λιανικού εμπορίου σε περιβάλλον Metaverse

 

Με τη συμμετοχή του Chief Information Officer των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Ανδρέα Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε στις 13 - 14 Σεπτεμβρίου στο Ντουμπάι το διεθνές συνέδριο «CIO Middle East», με επίκεντρο τις σύγχρονες εξελίξεις και καινοτόμες πρακτικές στην πληροφορική, την κυβερνοασφάλεια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο διεθνούς κύρους συνέδριο, συμμετείχαν ως ομιλητές διευθυντές πληροφορικής και τεχνολογίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι κατέθεσαν την τεχνογνωσία τους πάνω στις επιμέρους θεματικές ενότητες της διοργάνωσης. Ο Chief Information Officer των Υπεραγορών Αλφαμέγα συμμετείχε σε συζήτηση τύπου πάνελ, με θέμα «Είναι το Metaverse η υπέρτατη omnichannel εμπειρία ψωνίσματος ή ακόμα ένα μέσο για να την πετύχουμε;». Οι συμμετέχοντες στο πάνελ συζήτησαν τις αλλαγές που θα επιφέρει το Metaverse στο λιανικό εμπόριο, καθώς και τις νέες προκλήσεις που σηματοδοτεί για την καταναλωτική εμπειρία ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι οι εταιρείες καλούνται να πειραματιστούν και να κατανοήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το Metaverse, ώστε να συμβαδίσουν με τις νέες αγοραστικές και καταναλωτικές διαδρομές. Έκανε, επίσης, αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθούν τα ψώνια των πολιτών μέσα στο περιβάλλον του Metaverse, αναδεικνύοντας ως πλεονεκτήματα τη διευκόλυνση, την ταχύτητα αλλά και την προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες του πελάτη. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι περιορισμοί που θα προκύψουν για ορισμένους καταναλωτές, προσθέτοντας πως τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης μεγάλων οργανισμών διεθνώς εργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν την τεχνολογία που θα ξεπεράσει τους περιορισμούς αυτούς.

CIO_Middle_East_2.jpeg

Συνολικά, οι συμμετέχοντες στο πάνελ αντάλλαξαν απόψεις για τις πρακτικές που καλούνται να υιοθετήσουν οι εταιρίες, προκειμένου να συντονιστούν με τις ανάγκες των digitally native πελατών, μέσα στο νέο ψηφιοποιημένο περιβάλλον. Κοινή παραδοχή των ομιλητών υπήρξε ότι τα όρια ανάμεσα στην ψηφιακή και την ενσώματη κατανάλωση ρευστοποιούνται και ότι το Metaverse θα αποτελεί στο μέλλον ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και ένα ισχυρό κανάλι πώλησης εταιρικών προϊόντων.

Σε δηλώσεις του με το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Δημητρίου ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε, σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο για τη σύνδεση της τεχνολογίας με την καταναλωτική εμπειρία. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2026 περίπου το 15% των ανθρώπων θα περνά τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα στο Metaverse. Αναπόφευκτα αυτό θα αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα ψωνίζουν, στοιχείο που καλούνται να λάβουν σοβαρά υπόψη οι εταιρείες. Στις Υπεραγορές Αλφαμέγα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της νέας εποχής, ήδη από το 2018 έχουμε ξεκινήσει το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Παρέχουμε συνεχώς νέες υπηρεσίες και προϊόντα, βελτιώνοντας την εμπειρία ψωνίσματος των πελατών μας. Παράλληλα, προχωρήσαμε σε ψηφιοποίηση ολόκληρου του φάσματος των εσωτερικών μας διαδικασιών,  μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Αμετάθετος στόχος μας παραμένει το να συνεχίσουμε στον δρόμο που μας έχει καθιερώσει στη συνείδηση των καταναλωτών, ως η πλέον σύγχρονη και καινοτόμος εταιρεία στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου».

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy