Επανεξελέγη στην Προεδρία της ΚΕΦΕΑ ο Κυριάκος Μικέλλης


Προτεραιότητα του νέου Δ.Σ. η διασφάλιση πρόσβασης των ασθενών σε όλα τα φάρμακα και θεραπείες

 

Ο Κυριάκος Μικέλλης, επικεφαλής της Pfizer σε Κύπρο και Μάλτα, επανεξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), για περίοδο δύο ετών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μικέλλης, αφού ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι στις προτεραιότητες της ΚΕΦΕΑ για το επόμενο διάστημα είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στην καταλληλότερη για κάθε περίπτωση θεραπεία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πλήρους εφαρμογής των προνοιών της νομοθεσίας και του μνημονίου συναντίληψης, που η φαρμακευτική Βιομηχανία υπέγραψε με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Όπως επισήμανε ο κ. Μικέλλης, δυόμιση χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές εκκρεμότητες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες και δη στις καινοτόμες. Τόνισε δε πως η περαιτέρω καθυστέρηση υλοποίησης των προνοιών δημιουργεί συνθήκες ανησυχίας και αμφισβήτησης στους παροχείς για την επόμενη μέρα.

Πεποίθηση της ΚΕΦΕΑ είναι πως όλα τα φάρμακα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα εντός του ΓεΣΥ τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φαρμακευτική περίθαλψη. Είναι εξίσου σημαντικό όμως, η συνταγογράφηση και χορήγησή τους να γίνεται στη βάση  κατευθυντήριων οδηγιών, οι οποίες θα πρέπει να είναι βασισμένες στα διεθνή δεδομένα  και πρακτικές, με τις τοπικές επιστημονικές εταιρείες να εμπλέκονται ενεργά στη διαμόρφωσή τους.

«Η ΚΕΦΕΑ», διαμήνυσε ο κ. Μικέλλης, «παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα δίνει τη δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής αγωγής, στους ασθενείς».

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Παρασκευή
19
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1770
O Άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ αντικρύζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.
1839
Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
1961
Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
2005
Ο Γερμανός καρδινάλιος Γιόσεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται 265ος Πάπας, με το όνομα Βενέδικτος ΙΣΤ

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy