Διήμερη εκδήλωση από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου


Διοργάνωση Διήμερης Εκδήλωσης από την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. στα πλαίσια του προγράμματος Su.So.D.Co.( SUPPORT OF SOCIAL DIALOGUE FOR AN EFFECTIVE FUTURE CONSTRUCTION)

 

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου διοργανώνει διήμερη εκδήλωση για τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Su.So.D.Co. (Support of the Social Dialogue for future Construction).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακά με τη συμμετοχή όλων των εταίρων από τις έξι χώρες της Κεντρικής, Νοτιοανατολικής και Νότιας Ευρώπης. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη δεύτερη εργαστήριο για τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες των εργαζομένων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., Γιάννος Μαρκίδης και θα γίνουν σχετικές ομιλίες από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τους Γενικούς Γραμματείς του Κλάδου Οικοδόμων των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΔΕΟΚ. Η βασική θεματολογία βασίστηκε σε αποτελέσματα σχετικής έρευνας σε θέματα Κοινωνικού Διαλόγου σε τομεακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά,  ενώ οι προηγούμενες τρεις διοργανώθηκαν από τους εταίρους του προγράμματος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αποκτήσουν οι κοινωνικοί εταίροι από την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη, πολύτιμες και σημαντικές ικανότητες για αποτελεσματικές και αποδοτικές εργασιακές σχέσεις.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος Su.So.D.Co. είναι η απόκτηση της ικανότητας των κοινωνικών εταίρων από την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη, να συμμετέχουν ενεργά στον κοινωνικό διάλογο, σε τομεακό και σε εθνικό επίπεδο, ώστε να συμμετέχουν και να συμβάλλουν αποφασιστικά στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) συμμετέχει στο πρόγραμμα Su.So.D.Co. ως κοινωνικός εταίρος μαζί με συναφείς Ομοσπονδίες από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Su.So.D.Co.:  https://susodco.eu

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ανοιχτό Μουσείο: Το εικαστικό πρόγραμμα ονομάζεται Art Valais. Σκοπός του είναι να δημιουργηθεί σε μια τεράστια περιοχή 5.224 χιλιομέτρων το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου, φέρνοντας σημαντικούς καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους πάνω σε προσόψεις κατοικιών όπως το εικονιζόμενο του Ελβετού καλλιτέχνη Jasm Oneστο Saniese, βάζοντας τις Αλπεις στον καλλιτεχνικό χάρτη.EPA/GABRIEL MONNET

Ήξερες ότι...

Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν «μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης»!

Σήμερα


Τετάρτη
7
Ιουνίου
2023

Γιορτάζουν : Κανένας

1494
Ισπανία και Πορτογαλία υπογράφουν τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας, μοιράζοντας τις κτήσεις τους στην Αμερική.
1892
Ο J.F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.
1903
Στη Γαλλία ο καθηγητής Πιερ Κιουρί ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το πολώνιο.
1923
Ευρύτατη Εθνοσυνέλευση στη Λευκωσία εγκρίνει ψήφισμα υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
1929
Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος - το μικρότερο στον κόσμο.
1943
Στη ναζιστική Γερμανία, ο καθηγητής Κλάουμπεργκ, αρχηγός τάγματος των Ες Ες, κοινοποιεί στο Χάινριχ Χίμλερ, ότι είχε αναπτύξει μία μέθοδο για την αποτελεσματική στείρωση των γυναικών χωρίς χειρουργική επέμβαση.
1965
Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.
2003
Μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος. Κερδίζει με 1-0 την ομάδα της Ισπανίας στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μέσα στην Ισπανία. Αφετηρία για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy