Διήμερη εκδήλωση από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου


Διοργάνωση Διήμερης Εκδήλωσης από την Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. στα πλαίσια του προγράμματος Su.So.D.Co.( SUPPORT OF SOCIAL DIALOGUE FOR AN EFFECTIVE FUTURE CONSTRUCTION)

 

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου διοργανώνει διήμερη εκδήλωση για τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Su.So.D.Co. (Support of the Social Dialogue for future Construction).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακά με τη συμμετοχή όλων των εταίρων από τις έξι χώρες της Κεντρικής, Νοτιοανατολικής και Νότιας Ευρώπης. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη δεύτερη εργαστήριο για τις εργοδοτικές οργανώσεις και τις συντεχνίες των εργαζομένων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., Γιάννος Μαρκίδης και θα γίνουν σχετικές ομιλίες από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τους Γενικούς Γραμματείς του Κλάδου Οικοδόμων των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΔΕΟΚ. Η βασική θεματολογία βασίστηκε σε αποτελέσματα σχετικής έρευνας σε θέματα Κοινωνικού Διαλόγου σε τομεακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά,  ενώ οι προηγούμενες τρεις διοργανώθηκαν από τους εταίρους του προγράμματος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αποκτήσουν οι κοινωνικοί εταίροι από την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη, πολύτιμες και σημαντικές ικανότητες για αποτελεσματικές και αποδοτικές εργασιακές σχέσεις.

Κύριος σκοπός του Προγράμματος Su.So.D.Co. είναι η απόκτηση της ικανότητας των κοινωνικών εταίρων από την Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη, να συμμετέχουν ενεργά στον κοινωνικό διάλογο, σε τομεακό και σε εθνικό επίπεδο, ώστε να συμμετέχουν και να συμβάλλουν αποφασιστικά στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) συμμετέχει στο πρόγραμμα Su.So.D.Co. ως κοινωνικός εταίρος μαζί με συναφείς Ομοσπονδίες από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Su.So.D.Co.:  https://susodco.eu

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Οταν η χώρα σου έχει γεννήσει ένα Ντιέγκο Ριβέρα δεν το αφήνεις στην τύχη του. Ετσι αποφάσισαν διάφοροι καλλιτέχνες και ίδρυσαν την σχολή Siqueiros με σκοπό να διατηρήσουν την παράδοση των μεγάλων τοιχογραφιών στο Μεξικό με το κοινωνικό και πολιτικό μήνυμά τους. Στην φωτογραφία ο Jesus Rodriguez επί το έργο. (AP Photo/Fernando Llano)

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Σήμερα


Τρίτη
16
Αυγούστου
2022

Γιορτάζουν : Αλκιβιάδης, Άλκης, Αλκίνοος,Γεράσιμος, Μάκης, Μίκης, Διομήδης, Σαράντης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σταμάτης, Σταμάτιος, Σταματία, Ματούλα, Ματίνα, Στάμος, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταματίνα, Μάτω

1930
Δημιουργούνται τα πρώτα έγχρωμα κινούμενα σχέδια. Δημιουργός τους ο Αμερικανός Ub Iwerks.
1941
Ο Στάλιν συμφωνεί να γίνουν συνομιλίες μεταξύ ΕΣΣΔ, ΗΠΑ και Βρετανίας.
1960
Η Κύπρος αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.
1991
Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν υπόγεια πυρηνική δοκιμή στη Νεβάδα.
1992
Η τουρκοκυπριακή πλευρά αρνείται, για άλλη μια φορά, την επιστροφή της Μόρφου.
1996
Κηδεύεται στο Παραλίμνι της Κύπρου το δεύτερο θύμα της τουρκικής θηριωδίας, Σολωμός Σολωμού.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy