Ράφια γεμάτα Ελλάδα: Η μεγάλη διείσδυση ελληνικών προϊόντων στην Κύπρο

 


supermarket-1.jpg

Οι κυπριακές υπεραγορές προσφέρουν σήμερα πλούσια ποικιλία ελληνικών προϊόντων, σε τιμές που καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Η Κύπρος αποτελεί τον κορυφαίο εισαγωγέα ελληνικών προϊόντων, με τους καταναλωτές να τα εμπιστεύονται για την ποιότητα, τη γεύση και την οικειότητα που προσφέρουν. Τι λένε οι Αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς για αυτή τη διαρκώς ενισχυόμενη παρουσία στα κυπριακά ράφια;

 

Ελληνικά προϊόντα στις κυπριακές υπεραγορές: Ποικιλία, ποιότητα και τιμή στο ίδιο ράφι

 

Η επίσκεψη σε μια σύγχρονη υπεραγορά στην Κύπρο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια υπεραγορά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή ακόμα και την Ευρώπη. Η ποικιλία των προϊόντων είναι πλούσια, οι επιλογές πολλές και, όπως διαπιστώνει κανείς εύκολα, τα ελληνικά προϊόντα καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στα κυπριακά ράφια.

Η εγγύτητα, η κοινή γλώσσα και οι παρόμοιες γευστικές προτιμήσεις έχουν διαμορφώσει μια αγορά όπου η ελληνική παρουσία είναι κυρίαρχη. Από φέτα και ελαιόλαδο μέχρι παραδοσιακά γλυκά, κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης, ο Κύπριος καταναλωτής έχει στη διάθεσή του μια ευρεία γκάμα ελληνικών επιλογών.


Η Ελλάδα στην πρώτη θέση των εισαγωγών της Κύπρου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των εισαγωγών της Κύπρου, ενώ αποτελεί και τον τέταρτο εξαγωγικό προορισμό για τα κυπριακά προϊόντα. Αυτή η διμερής σχέση εμπιστοσύνης αντικατοπτρίζεται και στο λιανεμπόριο, με τις κυπριακές υπεραγορές να επενδύουν συνεχώς σε νέες συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Κύπρος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εξαγωγικούς εταίρους για τα ελληνικά προϊόντα, όχι μόνο λόγω γεωγραφικής εγγύτητας αλλά και λόγω κοινών αξιών, κουλτούρας και καταναλωτικών προτιμήσεων».


Ποικιλία και τιμή: Ο συνδυασμός που μετρά για τον καταναλωτή

 

Σε συνθήκες πληθωρισμού και πίεσης στο οικογενειακό καλάθι, το ζητούμενο για τον Κύπριο καταναλωτή είναι η ισορροπία μεταξύ ποικιλίας και προσιτής τιμής. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις τιμές, με εκπροσώπους της να δηλώνουν ότι τα ελληνικά προϊόντα εντοπίζονται σε εύρος τιμών που καλύπτει όλες τις ανάγκες – από πιο οικονομικές επιλογές μέχρι premium προϊόντα.

Επιπλέον, λόγω της σταθερής ροής εισαγωγών και της αυξημένης ζήτησης, παρατηρείται ανταγωνιστικότητα και στις τιμές, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέγουν ελληνικά χωρίς να επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.


Η ποικιλία συνεχώς μεγαλώνει – και οι επιλογές επιβραβεύονται

 

Οι αγοραστικές συνήθειες αλλάζουν και οι υπεραγορές ακολουθούν. Όπως σημειώνουν στελέχη του λιανικού εμπορίου, η ζήτηση για ελληνικά προϊόντα ενθαρρύνει την περαιτέρω διεύρυνση των συνεργασιών με νέους παραγωγούς και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνεχώς εμπλουτιζόμενος κατάλογος προϊόντων που «μιλούν ελληνικά» – και γευστικά, και ετικετολογικά.

Υπάρχει υπεραγορά με ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα που διαθέτει δίκτυο εισαγωγής και διανομής ελληνικών προϊόντων, κερδίζοντας σταθερά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, καθώς ανταποκρίνεται στη ζήτηση για ποιοτικές και οικείες επιλογές που συνδυάζουν γεύση και προσιτή τιμή.



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ιερουσαλήμ: Η Ίσα Κασισίεχ, Παλαιστίνια Χριστιανή, πραγματοποιεί την καθιερωμένη της περιοδεία στην Παλιά Πόλη για να μεταφέρει χριστουγεννιάτικες ευχές στους κατοίκους. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες που έμεναν ανύπαντροι μετά τα 30 τους, έχαναν το εκλογικό τους δικαίωμα και τους απαγορευόταν η συμμετοχή σε αγώνες.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
21
Δεκεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Θέμις, Θέμιδα, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Ιούλιος, Τζούλια

1620
Αποβιβάζονται στο Plymouth Rock οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι της Αμερικής.
1937
Κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο το αριστούργημα του Ουώλτ Ντίσνεϊ «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι».
1951
Η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει το νέο Σύνταγμα της χώρας που θ΄ αρχίσει να ισχύει από την πρωτοχρονιά του 1952.
1952
Η Ελένη Σκούρα ορίζεται υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα εκλεγεί και θα γίνει η πρώτη ελληνίδα βουλευτής.
1968
Το Apollo 8 εκτοξεύεται από τη Φλόριντα.
1971
Ο Αυστριακός Κουρτ Βαλντχάιμ γίνεται νέος γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε..
1991
Ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται επίτιμος πρόεδρος του Κ.Κ.Ε..
1995
Ο ισραηλινός στρατός αποχωρεί από τη Βηθλεέμ μετά από 28 χρόνια κατοχής.
2007
Στη συνθήκη του Σένγκεν προσχωρούν 9 νέα κράτη-μέλη: Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία, και Σλοβενία