12 Ιουνίου 2019: Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Εκτιμάτε, ότι 152 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως, είναι θύματα παιδικής εργασίας. Τους απαγορεύεται, με άλλα λόγια, πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.  Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας στις 12 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παράλληλα με τους διεθνείς εταίρους της, επαναλαμβάνει την ισχυρή της δέσμευση για την εξασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε παιδιού, όπως ορίζεται στο στόχο 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη εργασίας σε όλες τις μορφές της μέχρι το 2025.

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

karavakia

Πάρκινγκ. Ούτε για ψάρεμα, ούτε στην θάλασσα για τα μικρά ψαράδικα της φωτογραφίας. Ολα ασφαλή στο λιμάνι του Varaval για να περάσει και να φύγει ο κυκλώνας Vayu. EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ήξερες ότι...

Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα


Κυριακή
16
Ιουνίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter