Φονικές πυρκαγιές Λεμεσού: Κάηκε το 1,3% του νησιού

 


Φονικές πυρκαγιές Λεμεσού: Κάηκε το 1,3% του νησιού

To 1,3% της έκτασης του νησιού έχει κάψει η καταστροφική πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσό την περασμένη βδομάδα, επηρεάζοντας όχι μόνο τη βιοποικιλότητα αλλά και τις τοπικές κοινότητες και τα οικοσυστήματα που χρειάζονται δεκαετίες για να ανακάμψουν.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση του Κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης, η καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην επαρχία Λεμεσού στις 23 Ιουλίου, 2025 εκτιμάται ότι έχει κατακάψει συνολικά 120,7 km². Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συνολική έκταση

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πεκίνο, Κίνα: Ανθρωποειδές ρομπότ σερβίρει ποτό σε πελάτη στο καλλιτεχνικό πάρκο της πόλης. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 1993, οι επιστήμονες εντόπισαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ηφαιστείων στο βυθό του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται για μια περιοχή ίση σε έκταση με τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται 1.133 ηφαιστειακοί κώνοι.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
15
Αυγούστου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Γιορτάζουν : Παναγιώτης, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Μαρία, Μαργέτα, Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαρίκα, Μαίρη, Μιρέλλα, Γεσθημανή, Ελώνα,Ηλιοστάλακτη, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω,Πρέσβεια, Συμέλα

1877
Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση στην ανθρώπινη ιστορία, με το παιδικό τραγούδι Mary had a little lab.
1945
Η Ιαπωνία παραδίδεται «άνευ όρων» στις ΗΠΑ.
1961
Αρχίζει να χτίζεται το «Τείχος του Αίσχους» στο Βερολίνο, που για χρόνια θα χωρίζει τη Γερμανία σε ανατολική και δυτική.
1962
Η Ολλανδία υπογράφει συμφωνία με την οποία παραχωρεί στην Ινδονησία τη διακυβέρνηση της Νέας Γουινέας.
1969
Αρχίζει το θρυλικό μουσικό φεστιβάλ του Γούντστοκ, το οποίο έσπευσαν να παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι. Ανάμεσα στους μουσικούς, που συμμετείχαν ήταν ο Κάρλος Σαντάνα, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζο Κόκερ, οι Stills, οι Nash και πολλοί άλλοι.
1975
Λαμβάνει χώρα το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, κατά το οποίο δολοφονείται ο Σεΐχ Μουτζίμπ, Πρόεδρος του Μπαγκλαντές.
1994
Την τέταρτη θέση κατακτά η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ 94, που διεξήχθη στον Καναδά.
1998
Λαμβάνει χώρα ο βομβαρδισμός της πόλης Όμαζ, στη Νότια Ιρλανδία, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση από το 1960-1990, οπότε ήταν η περίοδος τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους παραστρατιωτικούς οργανισμούς, την αστυνομία και το βρετανικό στρατό.