Δημόσιες Δημόσιες Συγκοινωνίες! Του Αλμπέρτο Φλωρεντίν

Το Word μου βάζει μια κατσαρή κόκκινη υπογράμμιση κάτω από την επανάληψη της λέξης "Δημόσιες", και μου προτείνει "delete repeated word".  Όμως το λάθος βρίσκεται στην ίδια την πραγματικότητα.  Οι Δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι Δημόσιες. Είναι Ιδιωτικές, το Κράτος, που έχει την ευθύνη για τις Δημόσιες ανάγκες, χρησιμοποιεί ενδιάμεσους για να τις ικανοποιήσει.

Το αποτέλεσμα, πολλοί από εμάς - τουλάχιστον αυτοί που μπορούμε και έχουμε συνηθίσει, σε βάρος της ποιότητας ζωής μας και του περιβάλλοντος, να κυκλοφορούμε μόνο με ιδιωτικά οχήματα - το νοιώθουμε σαν ένα λίγο ή και πολύ ενοχλητικό, τακτικά επαναλαμβανόμενο βουητό στις ειδήσεις: 

Εργαζόμενοι που απεργούν επειδή δεν έχουν πληρωθεί για μήνες. Μαθητές που δεν πηγαίνουν σχολείο, και άλλοι που υποφέρουν επειδή εξαρτώνται από τις δημόσιες συγκοινωνίες.  Κόντρα ανακοινώσεις και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις Ιδιωτικές εταιρείες που έχουν συμβληθεί με το κράτος να εξυπηρετούν μια από τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού.

Αυτό το τελευταίο είναι ένα κλασικό Blame Game. Παρατεταμένο, όπως είναι φυσικό. Από τη μια η υπεύθυνη για τις Δημόσιες Ανάγκες Κυβέρνηση.  Υπεύθυνη, αλλά προσανατολισμένη όχι στο να τις εξυπηρετήσει αλλά μόνο να φαίνεται ότι το κάνει, ακόμα και αυτό όσον το δυνατό φθηνότερα.  Από την άλλη οι Ιδιωτικές εταιρείες, που είναι από την φύση τους υπεύθυνες μόνο για τα κέρδη τους.  Δύο παίκτες που έχουν την δυνατότητα και τα κίνητρα να το παίζουν Φέντερερ-Παγδατής, με θεατές την κοινωνία.

Κάποιοι όμως, αυτοί που εξαρτώνται από τις Δημόσιες συγκοινωνίες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε αυτές, δεν είναι απλοί θεατές ενός τρισάθλιου αγώνα.  Για αυτούς το Blame Game σημαίνει μια διαδοχή από τρύπες στη ζωή τους, περιόδους που αντί να ζήσουν πρέπει να συγκεντρωθούν στο πως θα αντεπεξέλθουν.

Οι Ιδιωτικές Δημόσιες Συγκοινωνίες αποτύχαν. Η λύση είναι προφανής: Δημόσιες Δημόσιες (ναι, βλέπω την κατσαρή κόκκινη υπογράμμιση) Συγκοινωνίες.  Όπως για παράδειγμα έχουμε (ακόμα) δημόσια Δημόσια Σχολεία. Οι "μεσάζοντες", οι Ιδιωτικές εταιρείες, ενώ αφαιρούν πολλά δεν προσθέτουν τίποτα στην εξυπηρέτηση μιας Δημόσιας ανάγκης. 

Μια τέτοια λύση θα την πολεμήσει με νύχια και με δόντια μια διακυβέρνηση στηριγμένη στην εφαρμογή της λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης.  Ιδιαίτερα επειδή αφορά την ίδια τη φιλοσοφία της, που αφαιρεί από το δημόσιο την ευθύνη της ικανοποίησης των δημόσιων αναγκών. 

Αν παραδεχτούν την αποτυχία της φιλοσοφίας τους σε έναν τομέα που (δεν θα έπρεπε, αλλά) βρίσκεται λίγο πολύ στο περιθώριο, τι θα κάνουν μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει το ΓΕΣΥ, το Ιδιωτικό Γενικό Σύστημα Υγείας;  Πως θα αντιμετωπίσουν την απογοήτευση όταν ό κόσμος αντιληφθεί ότι η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, από την "αυτονόμηση" των δημόσιων νοσοκομείων και την ανάγκη αυτά να είναι "ανταγωνιστικά", ως την συνεργασία με κλινικές του Ιδιωτικού τομέα, κινδυνεύει να αναπαράγει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα αυτά που γίνονται στις Ιδιωτικές Δημόσιες Συγκοινωνίες;   Με αποτέλεσμα όχι απλά ζωές με τρύπες, αλλά ζωές αδικοχαμένες;

Του Αλμπέρτο Φλωρεντίν 

Φωτογραφία της ημέρας

metrotrheatro

25 σκηνές. Το «Θέατρο κατεβαίνει στο Μετρό» αποφάσισε το Center Meyerhold και οι ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές του στήσαν τις σκηνές τους σε 25 σταθμούς της Ρωσικής πρωτεύουσας. EPA/YURI KOCHETKOV

Ήξερες ότι...

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Ιουνίου
2019
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter