Στη νέα εποχή, ενωμένοι. Της Φωτούλας Χατζήπαπα


Η γνώση και η εμπειρία σ’ αυτή τη νέα εποχή που ανατέλλει, είναι επιβεβλημένη.

 

photo_2_copy.jpg

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα, προκλήσεις και προοπτικές, για τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της μεταρρύθμισης μπορεί να είναι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων και η οικονομική βιωσιμότητα των νέων τοπικών Αρχών, όμως το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι η δημιουργία μιας ισχυρής Τοπικής Αυτοδιοίκησης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.

Εκ των πραγμάτων, η γνώση και η εμπειρία σ’ αυτή τη νέα εποχή που ανατέλλει είναι επιβεβλημένη. Αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου Λακατάμιας, τον Ιανουάριο του 2017, θέσαμε συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που δημιούργησαν η πανδημία και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, δεν το βάλαμε κάτω, ούτε κρυφτήκαμε πίσω από δικαιολογίες. Με σχέδιο και μεθοδικότητα καταφέραμε να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεών μας.

Με υπεύθυνη οικονομική διαχείριση σώσαμε τον Δήμο από τη χρεοκοπία και διαχειριστήκαμε συνετά και στοχευμένα κάθε ευρώ, καθιστώντας το χρέος βιώσιμο. Εκσυγχρονίσαμε το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Δημότη, αυξήσαμε τους πνεύμονες πρασίνου, δημιουργήσαμε υποδομές για ΑμΕΑ, παιδότοπους, χώρους άθλησης, αλλά και χώρους φιλικούς για τα ζώα. Δώσαμε έμφαση στην καθαριότητα και τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα ανοίξαμε νέα κανάλια επικοινωνίας με τους δημότες. Η Λακατάμια έγινε ένας ελκυστικός οικιστικός προορισμός για νεαρά ζευγάρια και οικογένειες, καθώς επίσης για επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση, διεκδικήσαμε με επιτυχία τη μετεξέλιξη σε ισχυρό δημοτικό Κέντρο, επιδιώκοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και των τριών διαμερισμάτων (Λακατάμιας, Τσερίου και Συνοικισμού Ανθούπολης). Ασφαλώς πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μπορεί σ’ αυτή την πορεία να έγιναν και λάθη. Αλάνθαστοι όμως είναι συνήθως όσοι δεν εργάζονται και δεν προσπαθούν.

Η δημιουργία του νέου δήμου, μας φέρνει ενώπιον νέων διακυβευμάτων. Να ανταποκριθούμε με ακόμη περισσότερη επάρκεια στις προσδοκίες και τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών. Ενωμένοι πλέον οι δημότες Λακατάμιας, Τσερίου και συνοικισμού Ανθούπολης, καλούμαστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να πάμε ακόμα πιο μπροστά:

  • με όραμα και σχέδιο
  • με υπεύθυνη και χρηστή διοίκηση
  • με μεθοδική δουλειά και εντιμότητα
  • με συναίνεση
  • με κοινωνική ευαισθησία
  • με στόχους ρεαλιστικούς και εφικτούς
  • με γνώμονα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία 7 χρόνια στον Δήμο Λακατάμιας, στον Δήμο Τσερίου και τον συνοικισμό Ανθούπολης
  • με την πόρτα μας πάντοτε ανοικτή, μα προπαντός έξω από τα γραφεία μας, δίπλα στον κάθε δημότη.

 

Στη νέα εποχή, προχωράμε ενωμένοι!

Η γνώση και η εμπειρία, σε συνδυασμό με την πολιτική της συναίνεσης που ακολουθήσαμε την τελευταία εφταετία αποτελούν για εμάς πυξίδα και κινητήρια δύναμη. Συνεχίζουμε με οδηγό τη σύνθεση απόψεων και τη συνένωση δυνάμεων. Με τους πολίτες -ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας και προέλευσης- συμμέτοχους και συνοδοιπόρους.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εντατικός διάλογος με δημότες, οργανωμένα σύνολα και φορείς με στόχο να επανέλθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις, το οποίο θα παρουσιαστεί και θα αποτελεί τον οδικό χάρτη υλοποίησης του οράματός μας.

*Ανεξάρτητη υποψήφια Δήμαρχος Λακατάμιας

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βενετία, Ιταλία: Άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της εισαγωγής ενός συστήματος εγγραφής και της επιβολής τέλους στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα, το οποίο προορίζεται για τη διατήρηση της λιμνοθάλασσας της πόλης. Manuel Silvestri/Reuters

Ήξερες ότι...

Στα Νησιά του Σολομώντα, μέχρι τον 20ό αιώνα, χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων ως νομίσματα.

Σήμερα


Σάββατο
27
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Σχεδίου (Design)

Γιορτάζουν :Λάζαρος, Λάζος

1810
Ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν συνθέτει το διάσημο κομμάτι "Für Elise".
1981
Κυκλοφορεί το πρώτο ποντίκι από την Xerox PARC.
1992
Σχηματίζεται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από την ένωση Σερβίας και Μαυροβουνίου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy