Φωτογραφία της ημέρας

kladispaingΙσπανικό κρύο. Το θερμόμετρο να δείχνει μείον 12 βαθμούς Κελσίου και αρκετές περιοχές να βλέπουν χιόνι μετά από δεκαετίες, είναι αντιμέτωπη η Ισπανία. Στην φωτογραφία ένα παγωμένο κλαδί στην Zaragoza. EPA/JAVIER DEBOLLADA

Ήξερες ότι...

Μια έρευνα στις Η.Π.Α. έδειξε πως στα αμερικανικά χρήματα υπήρχαν επικίνδυνα βακτηρίδια, όπως ο σταφυλόκοκκος -σε ποσοστό 18% στα νομίσματα και 7% στα χαρτονομίσματα.

 


Ο Ζήνων Σχίζας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1981. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Είναι τώρα υποψήφιος Διδάκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα καθόλου αυτονόητα, αυτονόητα. Του Ζήνωνα Σχίζα

popilismΚάποιες φορές πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα.

  Περισσότερα...

 

Ο γράφων μέχρι τα 20 του ήταν φανατικά εθνικόφρων και μισότουρκος. Του Ζήνωνα Σχίζα

zinosarrsthΟ γράφων μέχρι τα 20 του ήταν φανατικά εθνικόφρων και μισότουρκος. Φώναζε με μανία στα γήπεδα συνθήματα τύπου "Ζει και μας καθοδηγεί - Γεώργιος Γρίβας Διγενής".

  Περισσότερα...

 

Το εξαφανισμένο Boeing, ο τιγρόγατος της Λεμεσού και το κυπριακό. Του Ζήνωνα Σχίζα

1235879890009879767555554Η προφητεία του γέροντος Δανιήλ, η σχετική με το Boeing, είναι ξεκάθαρη. 

  Περισσότερα...

 

Αφελληνισμός; Του Ζήνωνα Σχίζα

1235879890009879767555554«Η διπλή και ταυτόχρονη αναφορά στην αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο, που αποτέλεσε το επίσημο πιστεύω του νεοελληνικού κράτους και του πολιτιστικού κατεστημένου της χώρας επί 150 χρόνια, οδήγησε –και οδηγεί– σε αδιέξοδο. Κατά πρώτο και κύριο λόγο, οι δύο αυθεντίες, που επικαλείται αυτή η στάση, είναι διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους – είναι σε πλήρη αντίθεση. Ή κοιτάς τους αρχαίους Έλληνες ή κοιτάς το Βυζάντιο. Αν κοιτάς και τα δύο μαζί, αλληθωρίζεις κατ’ ανάγκη. Και αν αλληθωρίζεις, βλέπεις τα πράγματα στραβά». Κορνήλιος Καστοριάδης

  Περισσότερα...

 

Χρεοκοπημένη και μισή. Του Ζήνωνα Σχίζα

1235879890009879767555554

Η Κύπρος δεν ξύπνησε μια μέρα χρεοκοπημένη και μισή. Η Κύπρος κατέληξε χρεοκοπημένη και μισή. Ποιες ειναι όμως οι καταγωγικές αιτίες της σημερινής (απελπιστικής) κατάστασης; Τι διαμόρφωσε το σημερινό κυπριακό συγκείμενο; Πού οφείλεται η (εμφανής) υπεροχή της Ευρώπης έναντί μας;

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Τετάρτη
25
Ιανουαρίου
2017

Γιορτάζουν : Γρηγόρης, Γρηγορία, Γρηγόριος, Γόλης, Μαργαρίτα

1835
Αρχίζει η ισχύς του Οργανισμού των Δικαστηρίων (εκδόθηκε ως νόμος το 1834).
1935
Ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος δίνει μία ιστορικά σημαντική διάλεξη «Περί συρρεαλισμού» στη Λέσχη Καλλιτεχνών, εισάγοντας ουσιαστικά τον υπερρεαλισμό στον ελληνικό χώρο.
1938
Μονογράφεται η τελική συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Telefunken για την εγκατάσταση Ραδιοφωνικού Σταθμού στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
1947
Ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1949
Λαμβάνει χώρα η πρώτη τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Έμμυ

Ακολουθήστε μας