Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


Ο Ζήνων Σχίζας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1981. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Είναι τώρα υποψήφιος Διδάκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα καθόλου αυτονόητα, αυτονόητα. Του Ζήνωνα Σχίζα

popilismΚάποιες φορές πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα.

  Περισσότερα...

 

Ο γράφων μέχρι τα 20 του ήταν φανατικά εθνικόφρων και μισότουρκος. Του Ζήνωνα Σχίζα

zinosarrsthΟ γράφων μέχρι τα 20 του ήταν φανατικά εθνικόφρων και μισότουρκος. Φώναζε με μανία στα γήπεδα συνθήματα τύπου "Ζει και μας καθοδηγεί - Γεώργιος Γρίβας Διγενής".

  Περισσότερα...

 

Το εξαφανισμένο Boeing, ο τιγρόγατος της Λεμεσού και το κυπριακό. Του Ζήνωνα Σχίζα

1235879890009879767555554Η προφητεία του γέροντος Δανιήλ, η σχετική με το Boeing, είναι ξεκάθαρη. 

  Περισσότερα...

 

Αφελληνισμός; Του Ζήνωνα Σχίζα

1235879890009879767555554«Η διπλή και ταυτόχρονη αναφορά στην αρχαία Ελλάδα και στο Βυζάντιο, που αποτέλεσε το επίσημο πιστεύω του νεοελληνικού κράτους και του πολιτιστικού κατεστημένου της χώρας επί 150 χρόνια, οδήγησε –και οδηγεί– σε αδιέξοδο. Κατά πρώτο και κύριο λόγο, οι δύο αυθεντίες, που επικαλείται αυτή η στάση, είναι διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους – είναι σε πλήρη αντίθεση. Ή κοιτάς τους αρχαίους Έλληνες ή κοιτάς το Βυζάντιο. Αν κοιτάς και τα δύο μαζί, αλληθωρίζεις κατ’ ανάγκη. Και αν αλληθωρίζεις, βλέπεις τα πράγματα στραβά». Κορνήλιος Καστοριάδης

  Περισσότερα...

 

Χρεοκοπημένη και μισή. Του Ζήνωνα Σχίζα

1235879890009879767555554

Η Κύπρος δεν ξύπνησε μια μέρα χρεοκοπημένη και μισή. Η Κύπρος κατέληξε χρεοκοπημένη και μισή. Ποιες ειναι όμως οι καταγωγικές αιτίες της σημερινής (απελπιστικής) κατάστασης; Τι διαμόρφωσε το σημερινό κυπριακό συγκείμενο; Πού οφείλεται η (εμφανής) υπεροχή της Ευρώπης έναντί μας;

  Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας