Φωτογραφία της ημέρας

megalipeftiΜεγάλη Πέμπτη. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά βάφουν οι νοικοκυρές τα αβγά τους για το Πάσχα. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο και για τις εταιρίες παραγωγής χρωματιστών αβγών όπως αυτή στo Drassmarkt της Αυστρίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλύψει την ζήτηση της γιορτής. REUTERS/Leonhard Foeger

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδερφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

 


ergatoudis

H Ζαχαρούλα Μαλά είναι ιστορικός φιλόλογος. Πήρε πρώτο πτυχίο στην Ιστορία - Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μάστερ στις Κλασικές Σπουδές στο UniversityCollegeLondon (UCL). Εργάστηκε στην Αγγλική Επιτροπή για την Αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα μέχρι τον διορισμό της στη Μέση εκπαίδευση. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έρευνα και τη διδακτική της ιστορίας.

 

Οι μαύρες επέτειοι του καλοκαιριού και οι μαύρες μας ψυχές. Της Ζαχαρούλας Μαλά

summertime11 Ιουλίου. Μέρα μνήμης και τιμής στους 13 ήρωες που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο Μαρί το 2011. Μια μέρα ζοφερή από την υγρασία που ο κόσμος περίμενε να χαράξει για να ριχτεί στα δροσερά νερά της θάλασσας. 

  Περισσότερα...

 

Τρεις Γυναίκες που σκέφτονται πιο έξυπνα απ΄ όσο θα ανέμενε κάποιος! Της Ζαχαρούλας Μαλά

summertimeΑπό την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Κος Αναστασιάδης κλήθηκε να αντιμετωπίσει όχι μια και δυο αλλά τρεις γυναίκες τις οποίες ίσως και να θεωρούσε εύκολες αντιπάλους. 

  Περισσότερα...

 

Πρόσφατα:

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.

Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

 
  

Σήμερα

    
Παρασκευή
24
Μαρτίου
2017
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Γιορτάζουν : Κανένας

1882
Ο Ρόμπερτ Κοχ ανακοινώνει την ανακάλυψη του βακίλλου που είναι υπεύθυνος για την φυματίωση
1933
Το Ράιχσταγκ αποφασίζει με βάση τον Εξουσιοδοτικό νόμο (Ermächtigungsgesetz) την παραχώρηση όλης της νομοθετικής εξουσίας στη χιτλερική κυβέρνηση. Αρχή της Ναζιστικής δικτατορίας.
1973
Κυκλοφορεί το άλμπουμ The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.
2004
Ο Μπάλντουιν Σπένσερ γίνεται Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ακολουθήστε μας